10 πράγματα που δεν ήξερες για τον Jony Ive

Jony Ive

Το επερχόμενο βιβλίο του Leander Kahney για τον Jony Ive με τίτλο ‘The Genius Behind Apple’s Greatest Products’ βασίζεται σε έρευνα και συνεντεύξεις με πρώην εργαζόμενους στην Apple και αποτελεί ουσιαστικά μια ανεπίσημη βιογραφία για τον δημοφιλή σχεδιαστή.

Για πολλούς ο Ive αποτελεί την ψυχή της Apple, ο άνθρωπος που δίνει μορφή στο όραμα της εταιρείας τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε software πλέον.

Απευθείας από το βιβλίο του Kahney 10 πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζατε για τον Ive:

  • O πατέρας του, Mike Ive, εργάστηκε ως αργυροχόος και βοήθησε στην ανάπτυξη ενός υποχρεωτικού προγράμματος σπουδών σε σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου, κάτι το οποίο βοήθησε στην άνοδο πολλών Βρετανών σχεδιαστών συμπεριλαμβανομένου και του Jony Ive.
  • Σχεδίασε μερικά κινητά τηλέφωνα και ρολόγια όταν ήταν νεαρός μαθητής. Τα τηλέφωνα ήταν λεπτά και λεπτομερή, όπως τα μοντέρνα τηλέφωνα.
  • Ένα από τα πρώτα του projects στο κολέγιο ήταν να σχεδιάσει μια τουαλέτα για έναν πελάτη. Ο πελάτης απέρριψε τα σχέδια του διότι ήταν πολύ ακριβά για να κατασκευαστούν.
  • Παραλίγο να φύγει από την Apple λίγο πριν επιστρέψει ο Jobs στην εταιρεία. Το τότε αφεντικό του, Jon Rubinstein, του έδωσε αύξηση και τον έπεισε να μείνει λέγοντας του ότι θα ήταν δύσκολο να τα βγάλουν πέρα αλλά όταν θα αλλάζανε την εταιρεία θα φτιάχνανε ιστορία.
  • Αυτός ήταν που έπεισε τον Jobs για τα λευκά προϊόντα. O Jobs ήταν αρχικά κατά του λευκού χρώματος αλλά άλλαξε γνώμη όταν ο Ive του παρουσίασε μια διαφορετική απόχρωση με το όνομα moon gray.
  • Λατρεύει την μουσική techno. Συχνά ακούγεται στο μυστικό σχεδιαστήριο της Apple, το οποίο περιγράφεται ως θορυβώδες και χαοτικό μέρος γεμάτο με μουσική και σχεδιαστές που κάνουν skateboarding και παίζουν ποδόσφαιρο.
  • Διαθέτει το μοναδικό ιδιωτικό γραφείο στο σχεδιαστήριο που περιγράφεται ως ένας γυάλινος κύβος με μόνο μια καρέκλα, γραφείο και λάμπα. Καθόλου φωτογραφίες της οικογένειάς του. Το σχεδιαστήριο είναι τόσο περιορισμένης πρόσβασης που ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη όπως ο Scott Forstall δεν μπορούσαν να εισέλθουν.
  • Δεν επιτρέπεται να μοιραστεί με τη γυναίκα του τα σχέδιά του. Σε αντίθεση με άλλα μέλη της ομάδας του, ο Ive δεν αφήνει ποτέ τα παιδιά του να μπουν στο σχεδιαστήριο.
  • Ήταν ένα από τα δύο άτομα που ο Jobs ζήτησε να δει μετά την εγχείρισή του το 2004. Το άλλο ήταν η γυναίκα του, Laurene.
  • Αυτοί που εργάζονται με τον Ive λένε ότι δεν θέλει να γίνει CEO της Apple. Δεν ενδιαφέρεται για αυτή την πτυχή διοίκησης μιας εταιρείας.

[via Mashable]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook