Aναβαθμισμένα iMac και MacBook Pro (2017)
up_icon
iMac Mac MacBook Pro

Aναβαθμισμένα iMac (21.5-inch & 27-inch) και MacBook Pro (13-inch & 15-inch)

09 Ιουνίου 2017 Vasilis Ananiadis

Aναβαθμισμένα iMac (21.5-inch & 27-inch) και MacBook Pro (13-inch & 15-inch)

2016-imac-macbook_pro-vs-2017-models

Παράλληλα με την παρουσίαση των νέων iPad Pro, την ανακοίνωση του επερχόμενου iMac Pro και του έξυπνου ηχείου HomePod η Apple προχώρησε και στην αναβάθμιση των μοντέλων iMac (21.5-inch & 27-inch) και MacBook Pro (13-inch & 15-inch) με νέες, φωτεινότερες οθόνες, ταχύτερους “Kaby Lake” επεξεργαστές, δυνατότερες κάρτες γραφικών και άλλες αναβαθμίσεις στο hardware.

To iMac 21.5 ιντσών αποκτά Retina 4K οθόνη ενώ τόσο αυτό όσο και το μεγαλύτερο μοντέλο των 27 ιντσών αναβαθμίζονται με ταχύτερους “Kaby Lake” επεξεργαστές έως 4.2 GHz (Turbo Boost έως 4.5 GHz). Αμφότερα τα μοντέλα εξοπλίζονται με διπλάσια μνήμη σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα, ενώ το Fusion Drive είναι από σήμερα διαθέσιμο στον στάνταρ εξοπλισμό για το μοντέλο των 27 ιντσών.

Οι δίσκοι SSD είναι 50% ταχύτεροι σε σχέση με αυτούς των παλαιότερων μοντέλων ενώ αναβάθμιση έχουμε και στον τομέα των γραφικών χάρη στις Radeon Pro 500-series κάρτες γραφικών με τις οποίες εξοπλίζονται.

Όσον αφορά τα MacBook, ο παρακάτω αναλυτικός συγκριτικός πίνακας (via Macrumors) μας δείχνει με μια ματιά το σύνολο των αναβαθμίσεων που δέχτηκε η σειρά φορητών υπολογιστών της Apple:

2016-vs-2017-macbook-pro-tech-specs

Τα πρώτα benchmarks (Geekbench) δείχνουν πως τα νέα MacBook Pro μοντέλα είναι μέχρι 20% ταχύτερα των προγενέστερων μοντέλων που κυκλοφόρησαν πριν από 8 περίπου μήνες:

2017-macbook-pro-geekbench-chart

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

macuser_icon