6 πράγματα που θα σου λείψουν από το νέο MacBook Pro (2016)

Μπορείς να διαβάσεις τα πάντα για τις δυνατότητες του νέου MacBook Pro (2016), εδώ. Για τους νέους επεξεργαστές και κάρτες γραφικών, για την αναβαθμισμένη οθόνη, για τις νέες θύρες USB-C και φυσικά για το Touch Bar με το ενσωματωμένο Touch ID που φιλοδοξεί να φέρει τη δική του “επανάσταση” στο χώρο.

Σε αυτό όμως το άρθρο, θα δεις ποια είναι εκείνα τα πράγματα που κάνουν αισθητή την απουσία τους από το νέο μηχάνημα της Apple:


1. Magsafe

Οι χρήστες Mac έχουν “ανάψει τουλάχιστον μία λαμπάδα” στο όνομα του Magsafe, του μαγνητικού αντάπτορα που φροντίζει για την έγκαιρη και απροβλημάτιστη απεγκλώβιση του καλωδίου φόρτισης των Macbook… από το 2006.

Ωστόσο, με το νέο MacBook Pro η Apple αποφάσισε να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το Magsafe καθώς καμία από τις 4 USB-C θύρες που διαθέτει η συσκευή, δεν υποστηρίζει κάποια παρόμοια τεχνολογία.

Εναλλακτική πρόταση: Αγορά 3ου αξεσουάρ, όπως το Griffin BreakSafe

2. Apple Glowing Logo

Apple glowing logo macbook pro

Το δαγκωμένο μηλαράκι που από το 1999 (βλ. PowerBook G3) φωτίζει στην πίσω πλευράς της οθόνης έχει πλέον αντικατασταθεί από ένα μεταλλικό logo, όπως στα iPhone/iPad. Η αρχή είχε γίνει με το MacBook 12” που παρουσιάστηκε το 2015, ωστόσο πλέον η αλλαγή πέρασε και στην σειρά Pro.

3. SD card reader

Apple Macbook pro sd card reader

Οι επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφοι που συνήθιζαν να αφαιρούν την SD κάρτα τους του από την φωτογραφική τους μηχανή / βίντεο κάμερα και να την τοποθετούν άμεσα στην SD θύρα των MacBook Pro, πλέον θα αναγκαστούν να προβούν στην αγορά ενός 3ου αξεσουάρ (USB-C SD card reader ή κάπου hub που θα καλύπτει γενικότερες ανάγκες, όπως π.χ το Satechi Type-C USB 3.0 3 in 1.

4. HDMI και λοιπές θύρες

New MacBook Pro 2016 ports missing

Υπάρχουν μόνο οι 4 USB-C θύρες. Για οτιδήποτε θελήσετε, υπολογίστε πως πρέπει να αποκτηθούν νέοι αντάπτορες, π.χ USB-C Digital AV Multiport Adapter προς $69 (USA) ή €99 (Ελλάδα).

5. Καλώδιο προέκτασης φορτιστή

Η αρχή είχε γίνει και εδώ με το MacBook 12” που παρουσιάστηκε το 2015, η συσκευασία του οποίου δεν περιελάμβανε το καλώδιο προέκτασης για τον φορτιστή της συσκευής.

Apple power-adapter-extension-cable

Πλέον, ούτε το νέο MacBook Pro διαθέτει στη συσκευασία του την σχετική προέκταση. Ωστόσο, μπορείτε να την αποκτήσετε ξεχωριστά προς $19 (USA) ή €29 (Ελλάδα).

6. Η δυνατότητα να συνδέσεις απευθείας το iPhone σου, χωρίς να αγοράσεις ακόμη ένα αξεσουάρ

Δυστυχώς, οι θύρες USB-C δεν είναι συμβατές με το USB to lightning καλώδιο φόρτισης που παρέχεται μέσα στην συσκευασία των iPhone. Θα πρέπει λοιπόν να αποκτήσετε ακόμη έναν αντάπτορα USB-C to USB [$19 (USA) ή €29 (Ελλάδα)] αν θέλετε να μπορείτε να φορτίζετε το iPhone σας από το νέο σας MacBook Pro.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, στην αλμυρή τιμή απόκτησης του νέου MacBook Pro θα πρέπει να συν-υπολογίσετε και μία πλειάδα αξεσουάρ που θα σας χρειαστούν στην καθημερινότητα σας 🙁

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis


 • Απλός είναι κρίμα, κάποτε που δεν την ήξερε ούτε η μάνα τους (πριν iPhone) δεν χρειαζόταν να πουλήσουμε το νεφρό μας για να το αποκτήσουμε.
  Πλέον έγινε απλησίαστο, ειλικρινά δεν ξέρω που προσπαθούν να οδηγήσουν με αυτήν την πολιτική τους όλα τα κάνανε πλέον πανάκριβα (iPhone 7, mbp).

  • Stratus

   έχει ο καιρός γυρίσματα
   μόλις κάνει και την χοντράδα να πετάξει έξω και νεότερα μηχανήματα από την καινούργια αναβάθμιση του OSX τότε θα δει γλέντια ο Tim

 • Prof.

  Πάντα η Apple είχε την νοοτροπία ότι πρέπει να πληρώσεις για οτιδήποτε έξτρα αλλά εδώ νομίζω το πρατράβηξε.
  Εκτός αυτού φαίνεται ότι η αντεπίθεση από την Microsoft είναι έντονη και πιστεύω αποδοτική. Τα Surface ή το Surface Studio επαναπροσδιορίζουν το τί σημαίνει intuitive device. Πιστεύω η Microsoft “πιάνει το σωστό κύμα” ενώ η Apple νόμιζε ότι ήταν όλο δικό της..
  Δεν μας πειράζει καθόλου, κερδισμένοι από αυτόν τον ανταγωνισμό είμαστε οι καταναλωτές.

 • Pingback: H Apple μειώνει τις τιμές πώλησης στους αντάπτορες USB-C()

 • Οδυσσέας

  Υπέροχα νέα, τα επόμενα μοντέλα θα ειναι συναρμολογουμενα πλήρως
  Βιδα 10 δολλάρια, οθόνη χωρις το πλαίσιο 150 δολλάρια, πλακέτα γραφικών σκέτη 100 δολλάρια, αντισταση 50 δολλάρια και πάει λέγοντας…

  Θα νιώσουν κι αυτοί την πτώση, δεν πειράζει