Έσοδα $57.6 δισ. με πωλήσεις ρεκόρ 51 εκατ. iPhone και 26 εκατ. iPad

Apple

Έσοδα-ρεκόρ της τάξης των $57.6 δισ. με καθαρό κέρδος $13.1 δισ. για το τέταρτο τρίμηνο του 2013 που τελείωσε στις 28 Δεκεμβρίου του 2013 ανακοίνωσε πριν από λίγο η Apple με πωλήσεις ρεκόρ για τα iPhone και iPad.

Συγκριτικά, στο αντίστοιχο οικονομικό τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς η Apple σημείωσε έσοδα $54.5 δισ. και κέρδος $13.1 δισ.. Οι διεθνείς πωλήσεις αποτέλεσαν το 63 τοις εκατό του κέρδους για την Apple για αυτό το τρίμηνο με το περιθώριο κέρδους να ανέρχεται στο 37.9 τοις εκατό σε αντίθεση με το 38.6 τοις εκατό της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι πωλήσεις ανά προϊόν:

  • 4.8 εκατομμύρια Mac (4.1 εκατομμύρια πέρσι)
  • 51 εκατομμύρια iPhone (47.8 εκατομμύρια πέρσι)
  • 26 εκατομμύρια iPad (22.9 εκατομμύρια πέρσι)
  • 6 εκατομμύρια iPod (12.7 εκατομμύρια πέρσι)

«Είμαστε ευχαριστημένοι με τις πωλήσεις-ρεκόρ των iPhone και iPad αλλά, την ισχυρή επίδοση των προϊόντων Mac και την συνεχόμενη ανάπτυξη του iTunes, Λογισμικού και Υπηρεσιών», δήλωσε ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple. «Μας αρέσει να έχουμε τους πιο ικανοποιημένους και πιστούς πελάτες, και συνεχίζουμε να επενδύουμε στο μέλλον για να κάνουμε τις εμπειρίες τους με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας ακόμα καλύτερες».

Για το επόμενο τρίμηνο η Apple αναμένει έσοδα μεταξύ $42 δις και $44 δις.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια οπτική απεικόνιση των σημερινών ανακοινώσεων (κλικ για μεγέθυνση) σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα χρησιμοποιώντας επίσημα στοιχεία της Apple.

Σημείωση: το τέταρτο τρίμηνο του 2013 αποτελεί το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2014 για την Apple και αναφέρεται έτσι στα διαγράμματα.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook