Πρόσβαση στο iDisk μέσω Cyberduck

Όσοι χρησιμοποιείτε την υπηρεσία MobileMe της Apple και το iDisk θα έχετε παρατηρήσει τις απελπιστικά αργές ταχύτητες download/upload.

Δυστυχώς, αυτό φαίνεται ότι είναι πρόβλημα της Apple που έχει περιορίσει τα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας σε συγκεκριμένους αριθμούς ανεξάρτητα από την ποιότητα της σύνδεσης μας. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό το πρόβλημα. To iDisk χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο WebDAV και προς όφελός μας υπάρχει μια μεγάλη πληθώρα προγραμμάτων που σε βοηθάνε να συνδεθείς σε αυτές τις υπηρεσίες.

Εμείς, θα χρησιμοποιήσουμε το Cyberduck, ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πρόγραμμα που διατίθεται εντελώς δωρεάν. Μπορείτε να κατεβάστε το Cyberduck από εδώ.

Ανοίγοντας το πρόγραμμα θα αποθηκεύσουμε τον λογαριασμό iDisk μας στα bookmarks έτσι ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση και να μην δημιουργούμε νέα σύνδεση κάθε φορά. Αφού είμαστε, λοιπόν, στο Cyberduck πατάμε Shift+Command+B.

Aπό το παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε από τη λίστα το MobileMe iDisk (WebDAV)

Εφόσον διαθέτετε ήδη λογαριασμό θα συμπληρωθούν αυτόματα τα στοιχεία σας. Αν για κάποιον λόγο δεν συμβεί αυτό συμπληρώστε τα στοιχεία όπως φαίνεται παρακάτω αντικαθιστώντας με το δικό σας username.

Κλείνουμε τώρα το παράθυρο και αυτό ήταν. Έχουμε προσθέσει το iDisk στο Cyberduck.

Κάνοντας διπλό κλικ στο bookmark θα μας ζητηθεί να εισάγουμε τον κωδικό μας στο iDisk.

Η σύνδεση θα ολοκληρωθεί αμέσως και θα έχετε πρόσβαση στο iDisk.

Δοκιμάστε να αντιγράψετε μερικά αρχεία τώρα και θα παρατηρήσετε δραματική αύξηση στην ταχύτητα.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook