Αύξηση τιμών στις εφαρμογές του App Store σε ΕΕ

apps_app_storeΑπό χθες ίσως  να έχετε παρατηρήσει μια μικρή αύξηση των τιμών στις εφαρμογές που φιλοξενεί το App Store, κάτι που όπως γνωστοποίησε η Apple στους developers οφείλεται στην αλλαγή της ισοτιμίας των νομισμάτων με το δολάριο.

Η άνοδος των τιμών αφορά όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, τη Νορβηγία, τη Ρωσία και τον Καναδά, ενώ αντίθετα οι Ισλανδοί χρήστες θα δουν τις τιμές των εφαρμογών να πέφτουν. Πλέον η χαμηλότερη τιμή διάθεσης μιας εφαρμογής στο Apple Store είναι €0.99 από €0.89 που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Ταυτόχρονα η Apple τροποποίησε τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης των iTunes store, Mac App store, App store και iBooks Store και πλέον συμμορφώνεται πλήρως με την ελληνική νομοθεσία περί δικαιώματος αναιτιολόγητης επιστροφής εντός 14 ημερών για συμβάσεις που συνάπτονται από απόσταση.

Με άλλα λόγια κάθε καταναλωτής εντός της ΕΕ που πραγματοποίησε αγορά από τα ψηφιακά καταστήματα της Apple έχει το δικαίωμα να ζητήσει επιστροφή χρημάτων, μέσα σε 14 ημέρες από την παραλαβή απόδειξης αγοράς. Η Apple αποζημιώνει τους καταναλωτές, εντός 14 ημερών από την παραλαβή του αιτήματος ακύρωσης, πιστώνοντας το ποσό στο λογαριασμό του χρήστη.