Apple: Πρόγραμμα δωρεάν επισκευής SSD σε MacBook Pro 13'' χωρίς Touch Bar
up_icon
MacBook Pro Mac

Apple: Πρόγραμμα δωρεάν επισκευής SSD για το MacBook Pro 13 ιντσών (χωρίς Touch Bar)

10 Νοεμβρίου 2018 Vasilis Ananiadis

Apple: Πρόγραμμα δωρεάν επισκευής SSD για το MacBook Pro 13 ιντσών (χωρίς Touch Bar)

apple-13inch-macbook-pro-ssd-service-program

Η Apple μας ενημερώνει ότι περιορισμένος αριθμός μονάδων SSD, χωρητικότητας 128 GB και 256 GB, που χρησιμοποιούνται στο MacBook Pro 13 ιντσών (χωρίς Touch Bar) έχει σφάλμα που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων και αποτυχία μονάδας.

Τα MacBook Pro 13 ιντσών με τις προβληματικές μονάδες πωλούνταν μεταξύ Ιουνίου 2017 και Ιουνίου 2018 και η Apple αναλαμβάνει την επισκευή των σχετικών SSD, χωρίς χρεώση, μέσω των εξουσιοδοτημένων παρόχων service.

Για να ελέγξετε ποιο μοντέλο MacBook Pro 13 ιντσών διαθέτετε, επιλέξτε «Πληροφορίες για αυτό το Mac» από το Μενού Apple (), που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Επιβεβαιώστε ότι το μοντέλο σας είναι το «MacBook Pro (13 ιντσών, 2017, δύο θύρες Thunderbolt 3)». Αν πράγματι διαθέτετε αυτό το μοντέλο, εισαγάγετε τον σειριακό αριθμό του υπολογιστή σας σε αυτή τη σελίδα, για να διαπιστώσετε αν πληροί τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Το πρόγραμμα δεν αφορά MacBook Pro 13 ιντσών με Touch Bar ή παλαιότερα μοντέλα MacBook Pro 13 ιντσών.

Διαδικασία σέρβις

Βρείτε έναν εξουσιοδοτημένο πάροχο service Apple, για να επισκευάσει τη μονάδα σας. Πριν από το σέρβις, θα πραγματοποιηθεί έλεγχος του MacBook Pro 13 ιντσών, για να επιβεβαιωθεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις για αυτό το πρόγραμμα και ότι λειτουργεί κανονικά.

Πριν από την επισκευή, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα πλήρες εφεδρικό αντίγραφο των δεδομένων σας, επειδή ο δίσκος σας θα σβηστεί ως μέρος της διαδικασίας σέρβις.

  • Ο τεχνικός θα τρέξει ένα βοήθημα για την ενημέρωση του λογισμικού της μονάδας σας. Αυτό θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.
  • Το MacBook Pro 13 ιντσών θα σας επιστραφεί με το macOS εγκατεστημένο εκ νέου.
  • Μετά το σέρβις, θα πρέπει να επαναφέρετε τα δεδομένα σας από ένα εφεδρικό αντίγραφο.

Πρόσθετες πληροφορίες

  • Αρχεία που ήταν ήδη κατεστραμμένα πριν από το σέρβις είναι αδύνατο να αποκατασταθούν.
  • Αν το MacBook Pro 13 ιντσών που διαθέτετε έχει κάποια βλάβη που εμποδίζει την επισκευή της μονάδας, αυτή θα πρέπει να αποκατασταθεί πριν πραγματοποιηθεί το σέρβις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να προκύψει κόστος σχετικό με την επισκευή.
  • Αυτό το παγκόσμιο πρόγραμμα της Apple δεν επεκτείνει την κανονική κάλυψη εγγύησης του MacBook Pro 13 ιντσών.
  • Αν πιστεύετε ότι το MacBook Pro 13 ιντσών σας επηρεάστηκε από αυτό το πρόβλημα και πληρώσατε ήδη για σέρβις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Apple, για να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων.
  • Το πρόγραμμα καλύπτει τα επηρεαζόμενα μοντέλα MacBook Pro για 3 χρόνια μετά την πρώτη λιανική πώληση της μονάδας.
Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

macuser_icon