H Apple εξαγοράζει την Faceshift
up_icon
General

H Apple εξαγοράζει την Faceshift

07 Σεπτεμβρίου 2015 Vasilis Ananiadis

H Apple εξαγοράζει την Faceshift

Η Apple φέρεται να έχει εξαγοράσει την Faceshift, μία εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση του προσώπου και δημιουργεί ένα ψηφιακό avatar του χρήστη με τρομερή πιστότητα στις εκφράσεις.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί ώστε να πάρετε μία μικρή γεύση από τις δυνατότητες του λογισμικού της Faceshift:


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple δείχνει ενδιαφέρον για τεχνολογίες καταγραφής κίνησης και εκφράσεων σε πραγματικό χρόνο, καθώς το 2010 είχε προηγηθεί η εξαγορά της Polar Rose, μίας Σουηδικής εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού το οποίο αναλύοντας χαρακτηριστικά του προσώπου μπορούσε να ταυτοποιήσει τους χρήστες. Επιπλέον, το 2013 είχαμε την εξαγορά της Ισταηλινής PrimeSense, μίας εταιρείας που όλοι γνωρίζουμε από την συνεργασία της με την Microsoft στο project του Kinect system για το Xbox.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το πως ακριβώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η Apple την συγκεκριμένη τεχνολογία σε κάποια από τις υπηρεσίες ή προϊόντα της.

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

macuser_icon