Δικαστήριο επιτρέπει στην Apple να παρέμβει στην υπόθεση Lodsys

lodsys

Η υπόθεση της Lodsys και των developers έχει απασχολήσει το MacUser.gr αρκετές φορές στο παρελθόν καθώς εμπεριέχει αρκετά σημαντικές εξελίξεις που μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή τις εξελίξεις.

Όλα ξεκίνησαν σχεδόν πριν ένα χρόνο όταν η Lodsys απέστειλε ειδοποιητήριες αγωγές για παραβίαση πατεντών σε έναν μεγάλο αριθμό developers. Ο λόγος των αγωγών αφορά το σύστημα in-app purchases και τα δικαιώματα που η Lodsys θεωρεί ότι παραβιάζονται. Συγκεκριμένα, οι απαραίτητες πατέντες για το σύστημα αυτό αδειοδοτούνται στην Apple αλλά η Lodsys θεωρεί ότι πρέπει και οι εκάστοτε developers να χρεώνονται για τη χρησιμοποίησή τους.

Οι αγωγές είχαν επεκταθεί σε έναν μεγάλο αριθμό developers, όπως η Rovio, EA και Atari   ενώ η Apple είχε ζητήσει να παρέμβει η ίδια στις υποθέσεις αυτές. Σήμερα, όπως αναφέρει το FOSSPatents το δικαστήριο ενέκρινε περιορισμένη παρέμβαση στην Apple για να εμπλακεί στην υπόθεση με διακανονισμό για τις αδειοδοτήσεις.

Το δικαστήριο θεώρησε ότι η Apple είχε δικαίωμα να παρέμβει και σε κάθε περίπτωση μία παρέμβαση ήταν επιλογή. Βέβαια, ίσως, είναι λίγο αργά πλέον αφού αρκετοί developers έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία με την Lodsys. Η Apple θα έχει την ευκαιρία, ωστόσο, να αποδείξει ότι η απαίτηση αδειοδότησης των developers από την Lodsys είναι παράλογη αφού η πνευματική ιδιοκτησία έχει ήδη αδειοδοτηθεί στην Apple.

Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη με νέο δημοσίευμα.

[via FOSSPatents]

 

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook