Η Apple απολογείται για τις αλλαγές στα Apple Stores, αρνείται τις μαζικές απολύσεις

Σύμφωνα με ξένα δημοσίευμα των τελευταίων ημερών ο νέος υπεύθυνος των retail καταστημάτων (Apple Store) της Apple, John Browett, προέβη σε απολύσεις και ανακατανομή των ωρών εργασίας και υπαλλήλων για μείωση των κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας.

Ευτυχώς, μέσα σε λίγες ώρες η Apple παραδέχτηκε το λάθος της και δήλωσε ότι θα εφαρμοστεί και πάλι το προηγούμενο σύστημα, τόνισε ότι δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία απόλυση και ότι, μάλιστα, θα γίνουν νέες προσλήψεις. «Κάνοντας αυτές τις αλλαγές ήταν ένα λάθος και οι αλλαγές αντιστρέφονται», δήλωσε η Kristin Huguet, εκπρόσωπος της Apple.

Πολλές αναφορές, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι υπήρξαν πράγματι απολύσεις σε διάφορα καταστήματα ως μια κίνηση μείωση του κόστους και αύξησης του κέρδους παρά τις αντιδράσεις αρκετών «βετεράνων» μέσα στην εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη απολογηθεί από τα κεντρικά στην Apple για την κατάσταση αυτή αν και μένει να δούμε τι θα γίνει με αυτούς που έχουν ήδη χάσει τη δουλειά τους.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε λίγες βδομάδες που η Apple αναγκάζεται ουσιαστικά να απολογηθεί δημόσια μετά την αρνητική κριτική που δέχτηκε για την αφαίρεση των προϊόντων της από την περιβαλλοντική λίστα της EPEAT.

[via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook