Τα νέα καθήκοντα του Bob Mansfield στην Apple

Mansfield

To 9to5Mac παραθέτοντας πηγές εκ των έσω προσφέρει ορισμένες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόσφατη απομάκρυνση του Bob Mansfield από την διοικητική ομάδα της Apple.

Συγκεκριμένα, η επιθυμία του Masfield να επικεντρωθεί στον σχεδιασμό επεξεργαστών αλλά και σε νέα προϊόντα – iWatch, ARM σε Mac; – και λιγότερο στα διοικητικά του καθήκοντα είναι η βασική αιτία της αλλαγής. Το τμήμα Τεχνολογίας του οποίου ήταν επικεφαλής ο Mansfield έχει πλέον μοιραστεί στους Dan Riccio, αντιπρόεδρο του Hardware, και Jeff Williams, επικεφαλής  επιχειρήσεων. Ο Riccio θα επιβλέπει τον σχεδιασμό της κεραίας στις φορητές συσκευές της Apple σε συνδυασμό με τα εξαρτήματα για το Wi-Fi και ο Williams αναλαμβάνει την διαχείριση των ομάδων στην εταιρεία

Στον νέο του ρόλο για “ειδικά projects” ο Mansfield θα επικεντρωθεί στους επεξεργαστές έχοντας τη δυνατότητα κατανομής των διοικητικών καθηκόντων στους Riccio και Williams. Yπενθυμίζουμε ότι ο Mansfield είχε ανακοινώσει την συνταξιοδότησή του πέρσι και ο Tim Cook τον κράτησε με «νύχια και με δόντια». O τομέας ‘Technologies’ δημιουργήθηκε ειδικά για αυτόν και του ανατέθηκε στην περίφημη αναδιάρθρωση του περασμένου Οκτωβρίου. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Mansfield επιθυμεί να έχει έναν πιο παρασκηνιακό και ουσιαστικό ρόλο στον τομέα της ειδίκευσής του όντας ταυτόχρονα ένα πολύτιμο μέλος για την Apple.

[via 9to5Mac]

 

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook