Η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του Tidal
up_icon
General

Η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του Tidal

01 Ιουλίου 2016 Vasilis Ananiadis

Η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του Tidal

Η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του Tidal, της streaming μουσικής υπηρεσίας που συνδυάζει μουσική στην καλύτερη ποιότητα (High fidelity), HD μουσικά videos και εξειδικευμένη κριτική παρουσίαση.

Το Tidal ξεκίνησε την πορεία του στο χώρο του music streaming το 2014 και εξαγοράστηκε από τον rapper Jay Z το 2015. Η φιλόδοξη μουσική υπηρεσία υποσχέθηκε να «προσφέρει ανώτερες υπηρεσίες στους χρήστες, αλλά και στους καλλιτέχνες» με την Madonna, τον KanyeWest, την Rihanna και, φυσικά, την Beyoncé να είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες που στήριξαν την προσπάθεια του Jay Z.

To Apple Music, η streaming μουσική υπηρεσία της Apple, έχει κλείσει σήμερα το 1 έτος λειτουργίας και ήδη μετράει παρουσία σε 110 χώρες ενώ διαθέτει περισσότερους από 15 εκατ. επί-πληρωμή συνδρομητές. Μία ενδεχόμενη εξαγορά του Tidal θα μπορούσε να του δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση μέσα από αποκλειστικές συνεργασίες καλλιτεχνών που αυτή τη στιγμή στηρίζουν την μουσική υπηρεσία του Jay Z (βλ. Kanye West, Beyonce, Madonna κ.α.).

Προς το παρόν, τόσο η Apple όσο και το Tidal έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν το δημοσίευμα περί εξαγοράς που δημοσιεύτηκε από την Wall Street Journal.

 

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

macuser_icon