Το δοκιμαστικό μοντέλο του επερχόμενου Campus 2 της Apple σε πραγματικές διαστάσεις

Campus 2 Demo

H Apple έχει ξεκινήσει ήδη την δοκιμαστική κατασκευή μοντέλων για το νέο Campus 2 με δύο φωτογραφίες να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στο Internet. Θα αναρωτιέστε, βέβαια, γιατί η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με το περιβόητο ‘Διαστημόπλοιο’, τη μορφή που θα έχει το νέο campus της Apple.

Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ μικρό κομμάτι της κυρτής κατασκευής και απεικονίζει μόλις έναν όροφο από τους συνολικά τέσσερις. Το μοντέλο εξυπηρετεί καθαρά πρακτικούς σκοπούς για τη δοκιμή κατασκευαστικών μεθόδων, αντοχών και την εξωτερική εμφάνιση του προκατασκευασμένου σκυροδέματος.

Το Campus 2 ήταν το τελευταίο φιλόδοξο σχέδιο του Steve Jobs που αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια περιλαμβάνοντας ένα τετραώροφο κτήριο σε μορφή διαστημοπλοίου ικανό για να στεγάσει πάνω από δώδεκα χιλιάδες υπαλλήλους σε μια έκταση περίπου 260 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Η Apple σημειώνει ότι το νέο campus θα ενισχύσει την ευρύτερη περιοχή τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά βελτιώνοντας τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, προσθέτοντας πάνω από δύο χιλιάδες δέντρα που θα αντικαταστήσουν χώρους πάρκινγκ. Τονίζει, επίσης, την περιβαλλοντική πλευρά της κατασκευής δεσμευόμενη για τη χρησιμοποίηση 100 τοις εκατό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας ηλιακής εγκατάστασης.

Η κατασκευή του Campus 2 αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2016 καθώς η εταιρεία σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους κατέθεσε αναθεωρημένα σχέδια πριν λίγους μήνες. Ο αρχικός προϋπολογισμός ανερχόταν στα $3 δις αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε εκτιναχθεί στα $5 δις εξαιτίας ουσιαστικά του Steve Jobs, του οποίου η εμμονή για τον σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής έχει οδηγήσει στην επιλογή ακριβών μεθόδων.

[via 9to5Mac]

campus_2_demo_1

campus_2_demo

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook