Η Apple επιβεβαιώνει τη διορία της 1ης Ιουνίου για το sandboxing στο Mac App Store

sandboxing

Νέο e-mail που στάλθηκε στους Mac developers σήμερα επιβεβαιώνει την προθεσμία της 1ης Ιουνίου σχετικά με το sandboxing εφαρμογών στο Mac App Store που είχε τεθεί πριν λίγους μήνες. H Apple ενημερώνει ότι η διαδικασία είναι πλέον ευκολότερη με ένα APIs που είναι διαθέσιμα στο OS X 10.7.3 ή νεότερο αλλά και στο Xcode 4.3.2.

Θα επιτραπεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή του Mac App Store που δεν είναι sandboxed να αναβαθμίζεται για bug fixes αλλά τίποτα άλλο. Εάν υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που αποτρέπουν το sandboxing της εφαρμογής σας επικοινωνήστε με την ίδια την Apple.

Για όσους δεν γνωρίζουν το sandboxing είναι ένα μέτρο ασφαλείας που περιορίζει την πρόσβαση των εφαρμογών σε συγκεκριμένα μέρη του OS X. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει περίπτωση μία εφαρμογή να προσβάλλει το σύστημα με οποιονδήποτε τρόπο. Προφανώς, ο περιορισμός αυτός ενώ είναι προς όφελος της γενικότερης ασφάλειας του συστήματος δημιουργεί αρκετά προβλήματα σε εφαρμογές που απαιτούν την μη ύπαρξη του sandboxing για να λειτουργήσουν, όπως το Keyboard Maestro.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook