Τα σχέδια της Apple για νέες εγκαταστάσεις στο Cupertino

O Steve Jobs παρουσιάστηκε μπροστά σου δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Cupertino εξηγώντας τα νέα σχέδια της Apple για την αξιοποίηση έκτασης γης που είχε εξαγοράσει πριν από λίγο καιρό.

Τα σχέδια της Apple, λοιπόν, περιλαμβάνουν ένα τετραόροφο κτήριο που θα στεγάσει 12,000 υπαλλήλους και θα μοιάζει κάπως έτσι όταν ολοκληρωθεί το 2015:

Δεν πρόκειται για αστείο αλλά για πραγματικά σχέδια ενός κτηρίου που μοιάζει με διαστημόπλοιο! Μάλιστα, σύμφωνα με τον Jobs, δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο με ευθεία στην κατασκευή… όλα είναι κυρτά!

Η Apple χρησιμοποίησε την εμπειρία της στην κατασκευή Apple Store με γυαλί και θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο κτήριο με γυαλί στον κόσμο. Η εγκατάσταση θα είναι κατά 80% υπαίθρια, το κυρίως parking θα είναι υπόγειο ενώ θα φυτευτούν περίπου 6,000 δέντρα.

Η εταιρεία σκοπεύει μάλιστα να κατασκευάσει το δικό της δίκτυο ενέργειας από φυσικό αέριο χρησιμοποιώντας ως εναλλακτική επιλογή τον ηλεκτρισμό. Ο Steve Jobs επανέλαβε ότι η Apple είναι ο μεγαλύτερος φορολογούμενος στο Cupertino και υποσχέθηκε δωρεάν Wi-Fi στην περιοχή εάν υπάρξει ευνοϊκή μεταχείριση.

[via Cupertino ]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook