H Apple ετοιμάζει νέο Eυρωπαϊκό data center για τις online υπηρεσίες της
up_icon
General

H Apple ετοιμάζει νέο Eυρωπαϊκό data center για τις online υπηρεσίες της

10 Ιουλίου 2017 Vasilis Ananiadis

H Apple ετοιμάζει νέο Eυρωπαϊκό data center για τις online υπηρεσίες της

H Apple ετοιμάζει νέο data center στην Δανία (στην πόλη Aabenraa) αξίας $921 εκατομμυρίων. Η ολοκλήρωση του data center έχει προγραμματιστεί για το 2ο ημερολογιακό τρίμηνο του 2019, όπως αναφέρει σε σχετική δήλωση του στο Reuters, o Σκανδιναβός μάνατζερ της Apple, Erik Stannow:

“We’re thrilled to be expanding our data center operations in Denmark, and investing in new sources of clean power.

The planned facility in Aabenraa, like all of our data centers, will run on 100 percent renewable energy from day one, thanks to new clean energy sources we’re adding.”

Το data center της Apple στην Aabenraa θα χρησιμοποιηθεί για τις online υπηρεσίες της Apple (βλ. iCloud, iTunes Store, App Store, iMessage, Maps και Siri) για τους Ευρωπαίους χρήστες και θα αποτελέσει το 2ο κατά σειρά data center της εταιρείας στην Δανία.

Το 1ο data center της Apple στην Δανία, στο Viborg , αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017. Αμφότερα τα data center θα λειτουργούν 100% με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

macuser_icon