Θύμα επίθεσης χάκερ το Developer Portal της Apple

Apple

H Apple με e-mail που απέστειλε σε εγγεγραμμένους developers ενημερώνει για τον λόγο που το Developer Portal βρίσκεται “υπό συντήρηση” από την προηγούμενη Πέμπτη – ένας ασυνήθιστα μεγάλος χρόνος για τέτοια ζητήματα.

Από ότι φαίνεται χάκερς προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ασφαλείς προσωπικές πληροφορίες των εγγεγραμμένων developers μέσα από την ιστοσελίδα. «Ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες ήταν κρυπτογραφημένες αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση να υπήρξε πρόσβαση σε ορισμένα ονόματα, ταχυδρομικές διευθύνσεις & διευθύνσεις e-mail των developers», αναφέρει χαρακτηριστικά η Apple. «Στο πνεύμα της διαφάνειας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το θέμα. Κατεβάσαμε την ιστοσελίδα αμέσως την Πέμπτη και εργαζόμαστε συνεχώς έκτοτε».

Για την αποφυγή μιας τέτοιας κατάστασης και στο μέλλον η Apple προχωρά σε αναβάθμιση του συστήματος, του λογισμικού και ολόκληρης της βάσης δεδομένων. «Απολογούμαστε για οποιαδήποτε σημαντική ενόχληση προκλήθηκε τον χρόνο αυτόν και ελπίζουμε να έχουμε την σελίδα έτοιμη πολύ σύντομα».

 

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook