Αποδείξεις ότι η Apple συζήτησε επανειλλημένα με τη Samsung για το θέμα των πατεντών
up_icon
General

Αποδείξεις ότι η Apple συζήτησε επανειλλημένα με τη Samsung για το θέμα των πατεντών

22 Μαρτίου 2012 Elpidis Christos

Αποδείξεις ότι η Apple συζήτησε επανειλλημένα με τη Samsung για το θέμα των πατεντών

Μετά από αρκετούς μήνες, βλέπουν το φως της δημοσιότητας αρκετές νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις συζητήσεις που είχε ξεκινήσει ο Steve Jobs με τη Samsung το 2010, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί όλη αυτή η δικαστική διαμάχη που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό.

 Samsung AppleΗ αποκάλυψη έγινε από ένα επίσημο έγγραφο που κατέθεσε η Apple σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια, όπου και περιγράφει τις συζητήσεις με τη Samsung στο διάστημα Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2010, δηλαδή μερικούς μήνες πριν την έναρξη του “αγώνα της πατέντας” τον Απρίλιο του 2011.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το κατηγορητήριο ενάντια στη Samsung, η Apple δηλώνει ότι η αντίπαλη πλευρά γνώριζε πλήρως για τις πατέντες και τις καταπάτησε με τη θέληση της. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι οι πρώτες συζητήσεις για τις πατέντες έγιναν τον Ιούλιο του 2010 και μάλιστα οι δύο πλευρές συναντήθηκαν κι άλλες τρεις φορές εκείνο το καλοκαίρι, είτε στην Κορέα είτε στο Cupertino, με την Apple να παρουσιάζει συγκριτικές φωτογραφίες των προϊόντων και τα αντίστοιχα διπλώματα έτσι ώστε να πείσει τη Samsung για το λάθος της:

Κατά τις 4 Αυγούστου 2010, εκπρόσωποι της Apple συναντήθηκαν με αντίστοιχους της Samsung στην Κορέα, και έκαναν παρουσίαση με τίτλο “Samsung’s Use of Apple Patents in Smartphones”. Η παρουσίαση είχε ως σκοπό να αποδείξει στη Samsung ότι αντιγράφει το iPhone και αναγνωρίστηκαν μεταξύ άλλων και οι καταπατηθείσες πατέντες (‘002, ‘381).

Κατά τις 26 Αυγούστου 2010, η Apple απέστειλε ηλεκτρονικό αρχείο στη Samsung, το οποίο περιελάμβανε περαιτέρω αποδείξεις ότι η δεύτερη καταπατά πατέντες της πρώτης. Το ηλεκτρονικό αρχείο περιελάμβανε και σχετική παρουσίαση, με γραπτό κείμενο και συγκριτικές φωτογραφίες, και παρουσιάστηκε ξανά στους ανθρώπους της Samsung στις 9 Σεπτεμβρίου 2010 στο Cupertino.

Τώρα που έχουμε ζήσει τα επόμενα γεγονότα, μπορούμε να καταλάβουμε για ποιον λόγο η Apple δεν αφήνει σε ησυχία τη Samsung…

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την κατάθεση της Apple εδώ.

Elpidis Christos

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

macuser_icon