Σε συμβιβασμό $5 εκατομμυρίων προέβη η Apple με την ταϊβανέζικη Elan

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η ταϊβανέζικη εταιρεία Elan Microelectronics ήρθε σε συμφωνία συμβιβασμού με την Apple σχετικά με υπόθεση παραβίασης πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Apple θα καταβάλει το ποσό των $5 εκατομμυρίων στα πλαίσια συμβιβασμού των δύο εταιρειών για υπόθεση πατεντών που αφορούν multitouch τεχνολογία.

Οι δύο εταιρείες ήρθαν σε συμφωνία για την από κοινού αδειοδότηση των συγκεκριμένων πατεντών για την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων και αγωγών.

Elan Microelectronics Corp, a Taiwanese touch design company, said on Thursday that Apple Inc will pay $5 million as part of a settlement in a patent infringement case.

The statement said the two companies would also exchange authorizations to use each other’s patents.

Η διαμάχη των δύο εταιρειών ξεκινά το 2009 όταν η Elan κατέθεσε αγωγή κατά της Apple για παραβίαση μιας πατέντας σχετικά με τον εντοπισμό πολλαπλών δαχτύλων σε μια επιφάνεια όπως τις iOS συσκευές, MacBook Pro κτλπ. H Apple κατέθεσε και αυτή αγωγή εναντίον της Elan αλλά το 2010 η Διεθνής Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε υπέρ της Apple σχετικά με μια ενδεχόμενη απαγόρευση πώλησης των προϊόντων της.

via Reuters

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook