Οι υπάλληλοι στην Apple μπορούν να παραιτηθούν και να επιστρέψουν μετά από δύο χρόνια διατηρώντας τη θέση τους

apple

Ένα ενδιαφέρον γεγονός απεκάλυψε ο γνωστός John Gruber στο τελευταίο επεισόδιο του podcast που διατηρεί ‘The Talk Show’ [iTunes link] σχετικά με τη διαδικασία επαναπρόσληψης υπαλλήλων στην Apple.

Συγκεκριμένα, εάν κάποιος επιλέξει να φύγει από την Apple και να επιστρέψει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, τότε είναι σαν μη συνέβη τίποτα. Αυτά τα δύο χρόνια δεν θα μετρήσουν, βέβαια, ως εργασία αλλά δεν πρόκειται να χάσουν τη θέση τους στην εταιρεία! Αυτό για να ισχύσει, όμως, θα πρέπει ο υπάλληλος να εργάζεται ήδη στην εταιρεία για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Με αυτή την τακτική η Apple διασφαλίζει την εγρήγορση των υπαλλήλων της, οι οποίοι μπορούν να πειραματιστούν με άλλα projects εάν επιθυμούν χωρίς να φοβούνται ότι θα χάσουν τη θέση τους στην εταιρεία.

Όταν ο Steve Jobs επέστρεψε στην Apple ακύρωσε τα sabbaticals (μεγάλες άδειες). Πολλοί εργαζόμενοι έπαιρναν μεγάλες άδειες δύο χρόνων και μετά παραιτούνταν. Τώρα, μπορεί κανείς να παραιτηθεί από την αρχή και να επιστρέψει σαν να μην έγινε τίποτα μέσα σε δύο χρόνια.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook