Η απάντηση της Apple για την αφαίρεση των προϊόντων της από την EPEAT

apple

Πριν λίγες μέρες διαπιστώσαμε ότι η Apple είχε αφαιρέσει τα προϊόντα της από την περιβαλλοντική λίστα της EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) σε μια κίνηση που είχε σχέση με την σχεδιαστική κατεύθυνση που έχει επιλέξει η εταιρεία και τους περιορισμούς που εκ των πραγμάτων επιβάλλει η οργάνωση.

Είχαμε σημειώσει ότι η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς πολλοί οργανισμοί, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις δεν αγοράζουν προϊόντα που δεν είναι πιστοποιημένα από την EPEAT. Για παράδειγμα, η πόλη του San Franscisco ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις περισσότερες αγορές Mac υπολογιστών για το δήμο.

Η Apple εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το όλο ζήτημα εκφράζοντας την υποστήριξη της προς το περιβάλλον με τη συμμόρφωση σε άλλα μοντέρνα στάνταρ όπως το Energy Star.

«Η Apple ακολουθεί μια ουσιαστική κατεύθυνση για τη μέτρηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου και όλα τα προϊόντα μας συμορφώνονται με τα πιο αυστηρά στάνταρ ενεργειακής αποδοτικότητας που στηρίζονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, Energy Star 5.2. Οδηγούμε τις εξελίξεις στη βιομηχανία αναφέροντας τις εκπομπές αερίων για κάθε προϊόν μας στην ιστοσελίδα μας». Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι «τα προϊόντα της Apple είναι ανώτερα σε άλλα σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα που δεν λαμβάνει υπόψιν η EPEAT, όπως η αφαίρεση τοξικών υλικών».

H EPEAT αναγνωρίζει ότι πολλά από τα στάνταρ της είναι ξεπερασμένα και προφανώς η Apple θεωρεί ότι αυτά τα κριτήρια είναι πλέον πολύ περιοριστικά και δεν ανταποκρίνονται στις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της εταιρείας.

[via TheLoop]

 

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook