Τα προϊόντα της Apple επιστρέφουν στη λίστα EPEAT

epeat

Επιστολή του VP of Hardware Engineering της Apple, Bob Mansfield, αναιρεί την απόφαση που είχε λάβει η εταιρεία πριν λίγες μέρες για την αφαίρεση των προϊόντων της από την περιβαλλοντική λίστα EPEAT. H επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Πρόσφατα μάθαμε από πολλούς πιστούς πελάτες της Apple ότι ήταν απογοητευμένοι που αφαιρέσαμε τα προϊόντα μας από το σύστημα αξιολόγησης της EPEAT. Αναγνωρίζω ότι αυτό ήταν ένα λάθος. Από σήμερα, όλα τα συμβατά προϊόντα της Apple είναι ξανά στη λίστα EPEAT.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η δέσμευσή μας να προστατεύουμε το περιβάλλον δεν έχει αλλάξει, και σήμερα παραμένει τόσο δυνατή όπως πάντα. Η Apple κατασκευάζει τα πιο περιβαλλοντικά προϊόντα στη βιομηχανία. Στην πραγματικότητα, οι μηχανικοί μας έχουν δουλέψει πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια για να κάνουν τα προϊόντα μας πιο «πράσινα», και η περισσότερη από την πρόοδο αυτή έχει σημειωθεί σε τομείς που δεν μετριούνται από την EPEAT.

H αντίδραση του Τύπου και πολλών καταναλωτών ήταν αρνητική στην απόφαση της Apple των προηγούμενων ημερών να αφαιρέσει τα προϊόντα της από τη λίστα της EPEAT.  Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι κανένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα της Apple -iPad και iPhone- δεν βρίσκονταν ποτέ σε αυτή τη λίστα.

Μάλιστα, μετά την εξέλιξη αυτή όχι μόνο επέστρεψαν τα προϊόντα της Apple στη λίστα της EPEAT αλλά προστέθηκε και το καινούργιο MacBook Pro με Retina οθόνη, στο οποίο δεν είναι δυνατή η αφαίρεση της μπαταρίας που υποτίθεται είναι σημαντική προϋπόθεση.

[via TNW]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook