Δικαστής εμφανίζεται εκνευρισμένος με τη διαμάχη Apple και Google

apple

Περιφερειακός δικαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις αγωγές μεταξύ Apple και Google, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο υπηρετούν μια ευρύτερη στρατηγική με τις δύο εταιρείες να μην έχουν καμία διάθεση για την επίλυσή τους.

«Οι δύο πλευρές δεν έχουν καμία πρόθεση στην αποδοτική και γρήγορη επίλυση της διαμάχης. Αντί αυτού χρησιμοποιούν αυτήν αλλά και άλλες παρόμοιες υποθέσεις σε παγκόσμια κλίμακα ως επιχειρηματική στρατηγική που φαίνεται ότι δεν έχει τέλος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικαστής Robert Scola. «Αυτή δεν είναι σωστή χρήση του δικαστηρίου».

Η υπόθεση περιλαμβάνει πάνω από 180 ισχυρισμούς σχετικά με 12 πατέντες και διαμάχες για τη σημασία περισσότερων από 100 όρων. «Χωρίς καμία δόση ειρωνείας οι δύο πλευρές ζητούν από το δικαστήριο να συμμαζέψει το χάλι που έκαναν μέσω ακροαματικής διαδικασίας για τη μείωση και περιπλοκότητας της υπόθεσης. Το δικαστήριο αρνείται την πρόσκληση».

Ο Scola έχει δώσει διορία τεσσάρων μηνών στις δύο εταιρείες για να εξομαλύνουν τις υποθέσεις τους από μόνοι τους προτού θέσει το θέμα σε αναμονή.

[via Bloomberg]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook