Νέο πρότυπο ηλεκτρονικής κάρτας SIM, με σφραγίδα Apple
up_icon
General

Η Apple βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τον διεθνή οργανισμό προτύπων GSMA με σκοπό την ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών καρτών e-SIM

16 Ιουλίου 2015 Vasilis Ananiadis

Η Apple βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τον διεθνή οργανισμό προτύπων GSMA με σκοπό την ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών καρτών e-SIM

apple-e-sim

Η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες με τον διεθνή οργανισμό προτύπων GSMA με σκοπό την ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών καρτών e-SIM για τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι φήμες για ανάπτυξη μίας Apple e-SIM έχουν ξεκινήσει από το 2010 όταν δημοσίευμα του Gigaom έκανε λόγο για συνεργασία της Apple με την Gemalto για τη δημιουργία ενσωματωμένης κάρτας SIM στο iPhone 4S.

H e-SIM θα μπορούσε να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να μην “κλειδώνονται” σε έναν πάροχο κινητής τηλεφωνίας αλλά να διατηρούν το δικαίωμα μεταπήδησης από πάροχο σε πάροχο, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι παρακάτω πάροχοι είναι ήδη σύμφωνοι με το νέο πρότυπο e-SIM το οποίο συζητείται:

AT&T, Deutsche Telekom, Etisalat, Hutchison Whampoa, Orange, Telefónica και Vodafone.

Όπως δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της GSMA, Anne Bouverot:

With the majority of operators on board, the plan is to finalise the technical architecture that will be used in the development of an end-to-end remote SIM solution for consumer devices, with delivery anticipated by 2016.

We have got everyone back on one point, with Apple and Samsung agreeing to be part of that specification. We have been working with them and others to create an industry solution for machines and will agree a solution for consumer electronics.

Το περασμένο έτος η Apple έκανε το πρώτο βήμα προς το μέλλον, παρουσιάζοντας τα iPad Air 2 και iPad Mini 3 με την δυνατότητα εύκολης αλλαγής παρόχου, μέσω της υπηρεσίας Apple SIM.

apple-sim

Όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό, η Apple SIM σού επιτρέπει να επιλέξεις ένα πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας από επιλεγμένους παρόχους απευθείας από το iPad σου. Η Apple SIM λειτουργεί με τα μοντέλα iPad Air 2 και iPad mini 3 με Wi‑Fi + Cellular και είναι διαθέσιμη για αγορά στα περισσότερα Apple Retail Stores. Έτσι, όταν φτάσεις στον προορισμό σου και θέλεις να δεις τα email σου, να βρεις οδηγίες ή να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους και στην οικογένειά σου, μπορείς να αγοράσεις ένα πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για τη διάρκεια του ταξιδιού σου, είτε είναι μια μέρα, μια εβδομάδα ή ένας μήνας.

Η Apple SIM σού επιτρέπει να διατηρείς το iPad σου συνδεδεμένο σε περισσότερες από 90 χώρες και εδάφη σε όλο τον κόσμο. Όταν φτάσεις στον προορισμό σου, διάλεξε απλώς ένα πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας από το iPad σου και συνδέσου στη στιγμή. Επιπλέον, επειδή το iPad είναι ξεκλείδωτη συσκευή, μπορείς να εγκαταστήσεις μια SIM ενός τοπικού παρόχου, αν αυτή η λύση είναι καλύτερη.

Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία Apple SIM υποστηρίζεται σε περισσότερες από 90 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

macuser_icon