Δικαστής βρίσκει ένοχη την Apple για αύξηση των τιμών στα e-books

Apple

Υπέρ της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών τάχθηκε η περιφερειακός δικαστής Denise Cote στην υπόθεση εναντίον της Apple σχετικά με την κατηγορία περί συνωμοσίας  για την αύξηση των τιμών των e-books.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι υπόλοιποι πέντε εκδότες που κατηγορούνταν, επίσης, έχουν έρθει σε συμβιβασμό με την αμερικανική κυβέρνηση για την ίδια υπόθεση εδώ και αρκετό καιρό σε αντίθεση με την Apple. Το ύψος της αποζημίωσης θα ορισθεί σε δίκη που θα πραγματοποιηθεί σε μελλοντική -μέχρι στιγμής άγνωστη- ημερομηνία. «Οι ενάγοντες έδειξαν ότι κατηγορούμενοι συνωμότησαν μεταξύ τους για να εξαλείψουν την ανταγωνιστικότητα στις τιμές λιανικής με σκοπό την αύξηση των τιμών των e-books με την Apple να διαδραματίζει καίριο ρόλο στην οργάνωση και εκτέλεση αυτής της συνωμοσίας», ανέφερε η δικαστής.

U P D A T E [11 Ιουλίου]

Η Apple με δήλωση της στο AllThingsD επιβεβαιώνει ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου. «Η Apple δεν συνωμότησε για την αύξηση των τιμών στα ebooks και θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια σε αυτές τις ψευδείς κατηγορίες», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Όταν παρουσιάσαμε το iBookstore το 2010 δώσαμε στους πελάτες περισσότερες επιλογές, προσφέροντας την απαιτούμενη καινοτομία και ανταγωνισμό στην αγορά, σπάζοντας το μονοπώλιο της Amazon και την επιρροή της στη βιομηχανία των εκδοτών. Δεν κάναμε κανένα λάθος και θα ασκήσουμε έφεση στην απόφαση της δικαστή».

[via Reuters]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook