Αpple introduces iPhone 4

iPhone 4” αυτό είναι το νέο iPhone!

Κατασκευασμένο από γυαλί και μέταλλο και 24% πιο λεπτό από το iPhone 3GS! Το πιο λεπτό Smartphone στον κόσμο!

To iPhone 4 διαθέτει ένα νέο σχεδιασμό. Είναι 9.3 χιλιοστά παχύ (24% λεπτότερο από το iPhone 3GS) και διαθέτει (επιτέλους) μπροστινή κάμερα!

Η θήκη για την microSIM κάρτα βρίσκεται στο πλάι ενώ στο πίσω μέρος βρίσκεται το LED flash και η κάμερα. Στο πάνω μέρος προστέθηκε και δεύτερο μικρόφωνο για ακύρωση θορύβου.

Ο Steve Jobs κάνει λόγο και για νέα προσθήκη όσον αφορά την οθόνη του iPhone 4, το “Retina Display“. Μια τεχνική που προσδίδει ακρίβεια (326pixels/ίντσα) κάνοντας τα γράμματα να φαίνονται καθαρότερα. H οθόνη είναι ανάλύσης 960×640 και τεχνολογίας IPS, όπως και στο iPad.

To iPhone OS 4.0 αυτόματα μετατρέπει τις εφαρμογές στην νέα ανάλυση της οθόνης του iPhone 4 έτσι ώστε να τις απολαύσετε σε καλύτερη ποιότητα.

Το iPhone 4 τροφοδοτείται από τον A4, έναν ειδικά σχεδιασμένο επεξεργαστή από την Apple που έκανε το ντεμπούτο του στο iPad. Εξαιτίας της αποδοτικότητας του Α4 και της νέας μπαταρίας οι χρόνοι αναμονής και σερφαρίσματος έχουν αυξηθεί κατακόρυφα!

Επιγραμματικά, μερικά ακόμη από τα νέα χαρακτηριστικά του iPhone 4:

802.n Wi-Fi, 32GB χωρητικότητας, Quad-band HSDPA/HSUPA, GPS, accelerometer, πυξίδα, γυροσκόπιο (κίνηση σε 3 άξονες).

Το iPhone 4 διαθέτει ένα καινούργιο σύστημα κάμερας. Η πίσω κάμερα αναβαθμίστηκε στα 5MP αλλά με τον ίδιο αριθμό pixels και προστέθηκε και LED flash.

Επίσης, προστέθηκε 5x ζουμ, tap-to-focus αλλά και βιντεοσκόπηση HD (720p) στα 30 frames/sec. To flash LED δουλεύει και για το βίντεο, όπως και το tap-to-focus.

Η εφαρμογή iMovie.app, που παρουσίασε η Apple στο Keynote στοχεύει στις δυνατότητες του iPhone 4: Μπορείτε να επεξεργαστείτε βίντεο/εικόνες και να προσθέσετε διάφορες πληροφορίες, εφέ και μουσικά κομμάτια. Θα κοστίζει $4.99 μέσω του App Store.

Όσον αφορά την επερχόμενη έκδοση iPhone OS 4.0 θα ονομάζεται πλέον iOS 4.0 και θα έχει τα χαρακτηριστικά που όλοι ξέρουμε από την προηγούμενη παρουσίαση και θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιούνη για τα iPhone 3GS, iPhone 3G και iPod touch (2G & 3G).

One More Thing

Τελευταίο χαρακτηριστικό που ανακοινώθηκε στο keynote είναι η βιντεοκλήση.

Η Apple ονομάζει τη δυνατότητα αυτή “FaceTime” video calling και παρέχει καταπληκτικό ήχο και εικόνα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε την μπροστινή είτε την πισινή κάμερα και η δυνατότητα αυτή θα είναι διαθέσιμη μεταξύ iPhone 4 και μέσω Wi-Fi δικτύου (αρχικά)

Η τιμή του iPhone 4:
– iPhone 4 16GB: $199*
– iPhone 4 32GB: $299*
* Η τιμή αναφέρεται σε συμβόλαιο 2 ετών με την AT&T (Αμερική) και παρέμεινε ίδια με αυτή του iPhone 3GS.

Διαθεσιμότητα του iPhone 4:
– Διαθέσιμο στις 24 Ιουνίου σε 5 χώρες: ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία και Ιαπωνία με τις προπαραγγελίες να αρχίζουν στις 15 Ιουνίου.
– Μέσα στον Ιούλιο σ΄ακόμα 18 χώρες: Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Καναδάς, Δανία, Φιλανδία, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Σινγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία
– Μέσα στον Αύγουστο σε 24 ακόμα χώρες (ελπίζουμε η Ελλάδα να είναι σε αυτό το “πακέτο”)
– Μέσα στον Σεπτέμβριο σε 44 ακόμα χώρες
Ταυτόχρονα με το iPhone 4 θα διατίθεται και το iPhone 3GS στα 8GB και ένα νέο σετ θηκών προστασίας με την ονομασία “bumper” σε διάφορα χρώματα.

Αναδημοσίευση από iPhoneHellas.gr

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook