Διετή επένδυση $3.9 δισ. από την Apple ταρακουνάει την αγορά εξαρτημάτων

Κατά την χτεσινή παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple έγινε γνωστό ότι η εταιρεία προχώρησε σε διετή στρατηγική επένδυση ύψους $3.9 δισ. και διάρκειας 2 ετών, σχετικά με την απόκτηση εξαρτημάτων για τα επερχόμενα προϊόντα της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple προχωράει στη σύναψη τέτοιων επενδύσεων μιας 2005 είχε υπογραφεί παρόμοια συμφωνία όσον αφορά τις μνήμες Flash που χρησιμοποιούνταν αρχικά στα iPod και αργότερα έκαναν την εμφάνιση τους στα iPhone και iPad.

Την συγκεκριμένη περίοδο οι αγορές είχαν παρουσιάσει προβλήματα από την έλλειψη Flash μνήμης και δεν αποκλείεται κάτι αντίστοιχο να συμβεί και αυτή τη φορά.

Ποιά είναι όμως αυτή τη φορά τα εξαρτήματα που περιλαμβάνονται στην επένδυση;

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η επένδυση σχετίζεται με φορητές οθόνες multitouch ή/και οθόνες υψηλής ανάλυσης που θα χρησιμοποιηθούν στα επερχόμενα προϊόντα της Apple.

[via TechGear]

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis