Η Apple πούλησε περισσότερα iPad απ’ ότι η HP υπολογιστές

Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2012 έδειξε ισχυρές πωλήσεις για το iPad που δεν επηρεάστηκαν από τα υπόλοιπα tablets της αγοράς.

Συγκεκριμένα, τα 15.4 εκατομμύρια iPad που διατέθηκαν στην αγορά το προηγούμενο τρίμηνο πρέπει να προκαλεί ανησυχία όχι μόνο στους κατασκευαστές tablets -που εξαρχής δεν είχαν ελπίδα- αλλά και στους κατασκευαστές PC.

Είναι γεγονός πλέον ότι η Apple κατάφερε να πουλήσει περισσότερα iPad απ’ όσους υπολογιστές πούλησαν οι HP, Lenovo και Dell αντίστοιχα. Η HP πούλησε 14.7 εκατομμύρια PC, η Lenovo 12.9 εκατομμύρια και η Dell 11.6 εκατομμύρια.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, η Apple ξεπέρασε την HP τόσο στις πωλήσεις όσο και στα κέρδη καταλαμβάνοντας πλέον την πρώτη θέση στους κατασκευαστές υπολογιστών.

Το εντυπωσιακό είναι ότι παρόλο που το iPad «έφαγε» τις πωλήσεις των παραδοσιακών υπολογιστών η Apple κατάφερε και αύξησε τις πωλήσεις των Macintosh στα 5.2 εκατομμύρια (+26% από πέρσι).

Αδιαμφισβήτητα η άνοδος αυτή οφείλεται στο γενικότερα κλίμα των εορτών που αποφέρει υψηλότερα κέρδη για όλες τις εταιρείες. Δεν παύει να παραμένει, όμως, ενδεικτικό της γενικότερης τάσης της αγοράς και της στροφής των καταναλωτών.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook