Η Apple πειραματίζεται με ηλιακή, επαγωγική φόρτιση για το iWatch

iWatch

Ενδιαφέρον δημοσίευμα των New York Times αναφέρεται στις διαφορετικές μεθόδους που η Apple σκέφτεται να χρησιμοποιήσει για την φόρτιση του φημολογούμενου iWatch.

Η ιστοσελίδα κάνει λόγο για ηλιακή φόρτιση αλλά σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι με το οποίο πειραματίζεται μεν η εταιρεία αλλά απέχει αρκετά χρόνια από τη μαζική παραγωγή ή κάποιου είδους πρακτική χρησιμότητα. Ο Tony Fadell, «πατέρας» του iPod, ιδρυτής της Nest και εργαζόμενος της Google πλέον, σχολίασε ότι η Apple όντως έχει εξερευνήσει την χρήση ηλιακής φόρτισης στα iPhone και iPod αλλά η τεχνολογία δεν ήταν αρκετή ώστε να κρατήσει μια πλήρη φόρτιση κυρίως επειδή οι χρήστες τοποθετούν τη συσκευή στις τσέπες τους και σε εσωτερικούς χώρους το φως δεν είναι αρκετό.

«Η ελπίδα και το στοίχημα για νέα τεχνολογία στις μπαταρίες για μένα είναι χάσιμο χρόνου», ανέφερε ο Fadell. «Μην περιμένετε την τεχνολογία να φτάσει εκεί, γιατί κινείται πολύ αργά».

Αυτό είναι κάτι που η Apple έχει συνειδητοποιήσει αρκετό καιρό τώρα και προσπαθεί να λύσει μέσω της βελτιστοποίησης της ενεργειακής κατανάλωσης των επιμέρους εξαρτημάτων στις συσκευές της (πχ, ο συνεπεξεργαστής M7 στο iPhone 5S μπορεί να απενεργοποιήσει τις ασύρματες λειτουργίες του κινητού όταν κοιμάστε και δεν αισθάνετε κίνηση) αλλά και στο λειτουργικό (πχ, το OS X Mavericks με το App Nap).

Το δεύτερο σημείο του ρεπορτάζ εστιάζεται στην επαγωγική φόρτιση, μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται ήδη σε ορισμένες άλλες συσκευές της αγοράς και είναι πολύ πιο πιθανόν να τη δούμε να υλοποιείται.

[Η εικόνα που χρησιμοποιείται σε αυτό το άρθρο δεν απεικονίζει πραγματικό προϊόν]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook