Η Apple κινείται νομικά εναντίον της κυκλοφορίας της φιγούρας του Jobs

Ήταν αναμενόμενη η μικρή διάρκεια του εγχειρήματος με την φιγούρα του Steve Jobs, στην οποία είχαμε αναφερθεί πριν λίγες μέρες αφού η κινεζική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από αυτή έλαβε νομικές προειδοποιήσεις από την Apple.

Η Apple ισχυρίστηκε στην εταιρεία ότι οποιοδήποτε παιχνίδι χρησιμοποιεί το λογότυπο της εταιρείας, το όνομα ενός ατόμου ή την όψη του Jobs εκτελεί ποινικό αδίκημα.

Η κινέζικη εταιρεία In Icons είχε σκοπό να κυκλοφορήσει αυτή την φιγούρα ύψους 30 εκατοστών μέσα στον Φεβρουάριο αλλά η Apple έχει διαφορετική άποψη ζητώντας άμεσα την διακοπή οποιουδήποτε εμπορίου.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η παραγωγή της φιγούρας θα συνεχιστεί κανονικά παρά τις απειλές της Apple ισχυριζόμενη ότι η εξωτερική εμφάνιση του Jobs δεν ανήκει σε κανέναν:

“Apple can do anything they like. I will not stop, we already started production…Steve Jobs is not an actor, he’s just a celebrity… There is no copyright protection for a normal person… Steve Jobs is not a product… so I don’t think Apple has the copyright of him.”

Φαίνεται ότι θα έχουμε σίγουρα εξελίξεις επί του θέματος αφού λογικά η Apple δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα φτάσει στα άκρα.

via Telegraph

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook