Η Apple ανανεώνει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του Liquidmetal

liquidmetal

Η Apple ανανέωσε το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του Liquidmetal, του άμορφου κράματος μετάλλου που είναι πολύ σκληρό αλλά και ταυτόχρονα πολύ ελαφρύ, έως το 2016.

Από το 2010, όταν και υπογράφηκε η πρώτη αποκλειστική συμφωνία μεταξύ Apple και της Liquidmetal Technologies, δεν έχουμε δει κάποιο προϊόν να κάνει εκτεταμένη χρήση του κράματος μετάλλου, εκτός από το εργαλείο αφαίρεσης κάρτας SIM.

liquidmetal-sim-ejector

 

Προς το παρόν παραμένει αναπάντητο ερώτημα το αν η Apple θα χρησιμοποιήσει το Liquidmetal -εκτεταμένα- σε κάποιο από τα μελλοντικά προϊόντα της, όπως π.χ στις μπαταρίες των συσκευών (!);

Στην πατέντα περιγράφεται η χρησιμοποίηση ενός άμορφου κράματος στις πλάκες συγκέντρωσης σε μπαταρίες κυψελών, μια ηλεκτροχημική μπαταρία που χρησιμοποιεί υδρογόνο για την παραγωγή ηλεκτρισμού. Αν και η πατέντα δεν αναφέρει ονομαστικά την Liquidmetal είναι ξεκάθαρο ότι το υλικό που περιγράφεται ανήκει στην εταιρεία.

Η τεχνολογία αυτή στις μπαταρίες κυψελών υπόσχεται ότι θα είναι φθηνή, αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον προσφέροντας 30 μέρες χωρίς φόρτιση σε κινητά τηλέφωνα και 20 ή περισσότερες ώρες σε laptop. Μένει να δούμε αν θα υλοποιηθεί στην πράξη.

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis