Η Apple χάνει έφεση για το Galaxy Tab 10.1N, κερδίζει την απαγόρευση του Galaxy Tab 7.7

Απόφαση δικαστηρίου στη Γερμανία αλλάζει για μια ακόμη φορά τα δεδομένα στο χώρο της διαμάχης μεταξύ Apple και Samsung επιτρέποντας την κυκλοφορία του Galaxy Tab 10.1N αλλά απαγορεύοντας τη διάθεση του μικρότερου Galaxy Tab 7.7.

H Apple είχε κερδίσει αρχικά τον περασμένο Φεβρουάριο απόφαση για την απαγόρευση του Galaxy Tab 10.1N αλλά το Περιφερειακό Δικαστήριο αποφάσισε αργότερα ότι ο σχεδιασμός του tablet της Samsung ήταν αρκετά διαφορετικός από αυτόν του iPad ώστε να μην ισχύσει η αρχική απαγόρευση. Η Apple, φυσικά, είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή αλλά σήμερα η έφεση απορρίφθηκε. Να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι μιλάμε για προκαταρκτικές αποφάσεις που θα ακολουθηθούν από τις κανονικές δίκες.

Η Samsung δήλωσε τα εξής:

«Η Samsung καλωσορίζει την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία επιβεβαιώνει τη θέση μας ότι το Galaxy Tab 10.1N δεν παραβιάζει καμία πνευματική ιδιοκτησία ούτε νόμους περί ανταγωνιστικότητας. Εάν η Apple συνεχίσει να κάνει νομικούς ισχυρισμούς βασισμένους σε τόσο γενικούς σχεδιασμούς θα πληγεί η καινοτομία και η πρόοδος στη βιομηχανία»

[via TheVerge]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook