Επίθεση από χάκερς δέχθηκε η Apple, διαθέσιμη αναβάθμιση ασφαλείας στη Java

java

Η Apple γνωστοποίησε ότι ένας αριθμός υπολογιστών Mac δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς προσβάλλοντας το σύστημα εκμεταλλευόμενοι το περίφημο κενό ασφαλείας στη Java που δημοσιοποιήθηκε πριν μερικές βδομάδες. Η εταιρεία τότε είχε απενεργοποιήσει την Java στο OS X και σήμερα κυκλοφόρησε νέα αναβάθμιση για να διορθώσει το πρόβλημα.

«Η Apple έχει αναγνωρίσει κακόβουλο υλικό που έχει μολύνει έναν περιορισμένο αριθμό συστημάτων Mac μέσα από ένα κενό ασφαλείας στο Java plug-in για browsers», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση. «Το malware χρησιμοποιήθηκε σε επίθεση εναντίον της Apple και άλλων εταιρειών και διαδόθηκε μέσω μιας ιστοσελίδας για προγραμματιστές. Αναγνωρίσαμε έναν μικρό αριθμό συστημάτων μέσα στην Apple που προσβλήθηκαν και απομονώθηκαν από το δίκτυο μας. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οποιοδήποτε δεδομένο έφυγε από την Apple. Εργαζόμαστε στενά με το νόμο για να βρούμε την πηγή του malware».

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα που περιέχει τον ιό είναι η iPhoneDevSDK (μην δοκιμάσετε να την επισκεφτείτε 🙂 ) και η σημερινή αναβάθμιση Update 13 βελτιώνει την ασφάλεια, αξιοπιστία και συμβατότητα αναβαθμίζοντας την Java SE 6 στο 1.6.0_41. Σε συστήματα που δεν έχουν εγκατεστημένη τη Java η αναβάθμιση αυτή διαμορφώνει τους web browsers για να μην τρέχουν αυτόματα Java applets. Η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη μέσω του Mac App Store και συστήνεται σε όλους τους χρήστες.

[via Reuters]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook