Η Apple ανακοινώνει σήμερα τα σχέδια για την διαχείριση των $100 δις

conference

Τηλεδιάσκεψη είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 15:00 ώρα Ελλάδας με σκοπό την ανακοίνωση των αποφάσεων της εταιρείας σχετικά με τα αποθέματα σε μετρητά που διαθέτει.

Ο Tim Cook και ο Peter Oppenheimer θα λάβουν μέρος στην τηλεδιάσκεψη, η οποία δεν θα περιέχει οικονομικά στοιχεία για τρέχον τρίμηνο ή άλλα θέματα εκτός από τα μετρητά.

Αν και δεν διαθέτουμε κάποιο στοιχείο σχετικά με το τι πρόκειται να ανακοινωθεί η πλειοψηφία συμφωνεί στην ανακοίνωση μερισμάτων για τους μετόχους. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα καθώς εδώ και πολλά χρόνια η Apple έχει αποφύγει τη δημιουργία μερισμάτων.

Ο Steve Jobs ανέκαθεν προτιμούσε να κρατάει τα χρήματα της εταιρείας και να τα επενδύει σε εξαγορές εταιρειών, διασφάλιση εξαρτημάτων κτλπ αντί για την δημιουργία μερισμάτων. Είναι προτιμότερη η ασφάλεια που σου δίνουν 100 δις δολάρια σε αποθεματικό σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στις παγκόσμιες αγορές.

Σε κάθε περίπτωση η τηλεδιάσκεψη θα μεταδοθεί ζωντανά στην ιστοσελίδα της Apple εδώ. Μείνετε συντονισμένοι στο MacUser.gr για όλες τις εξελίξεις.

 

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook