Που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Apple τις πατέντες της Maya-Systems που εξαγόρασε;

maya

H καναδική εταιρεία Maya-Systems ανακοίνωσε την πώληση 18 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην Apple που σχετίζονται με περιβάλλοντα στα οποία έγγραφα και άλλα αρχεία μπορούν να ταξινομηθούν αυτόματα σε timelines ανάλογα με tags ή άλλα στοιχεία και να γίνουν προσβάσιμα μέσω του «συννέφου».

«Είχαμε να κάνουμε με έναν σημαντικό αριθμό εξεζητημένων αγοραστών», ανέφερε ο Mathieu Audet, ιδρυτής της Maya-Systems. «Είμαστε χαρούμενοι που εξασφαλίσαμε την συναλλαγή με την Apple. Οι πατέντες μας έχουν αναλυθεί ενδελεχώς από πολλούς πιθανούς αγοραστές. Είμαστε βέβαιοι ότι αποτελούν ισχυρά στοιχεία».

Το βασικότερο προϊόν της εταιρείας είναι το I am Organized, μια πλατφόρμα για την οργάνωση, προβολή και κοινοποίηση αρχείων με ένα ‘axis-based’ σύστημα που ταξινομεί αρχεία ανάλογα το θέμα του (ή οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα) και τα παρουσιάζει σε ένα timeline.

Δεν γνωρίζουμε, βέβαια, τις ακριβείς προθέσεις της Apple σχετικά με την εξαγορά των πατεντών αυτών αλλά μπορούμε να ελπίζουμε ότι η εταιρεία θα εκμεταλλευτεί το σύστημα της Maya-Systems για να βελτιώσει και να ενισχύσει την διαχείριση αρχείων στο iCloud.

[via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook