Τα εκπληκτικά κέρδη της Apple [GRAPH]

statista

Το παραπάνω διάγραμμα που δημιούργησε η Statista δείχνει τον εξωπραγματικό αριθμό κερδών της Apple σε όρους πιο κατανοητούς που μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε συγκριτικά με άλλες εταιρείες του χώρου.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Apple το -οικονομικό έτος- 2012 έκλεισε με κέρδη ρεκόρ $41.7 δις (τα έσοδα άγγιξαν τα $156.5 δις) μπορούμε να δούμε ότι ο αριθμός αυτός ξεπερνά τα συνολικά κέρδη των Microsoft, Google, eBay, Yahoo, Facebook και Amazon!

Την ίδια περίοδο ολόκληρη ουσιαστικά η βιομηχανία των PC (Dell, Asus, Intel, Acer, IBM, Lenovo και HP) είχαν κέρδη της τάξης των $19.3 δις, δηλαδή λιγότερο από τα μισά από αυτά που κέρδισε η Apple.

Αναμφίβολα, η βιωσιμότητα μιας εταιρείας καθορίζεται από τα κέρδη που έχει και όχι από το μερίδιο που κατέχει στην αγορά αν και πολλές φορές τα δύο αυτά μεγέθη σχετίζονται. Είναι εντυπωσιακό το πως η Apple συνεχίζει για μια ακόμη φορά να ηγείται με -στην πλειοψηφία- εντυπωσιακά προϊόντα και υπηρεσίες και παρόλα αυτά να γίνεται αποδέκτης προφητειών καταστροφής με κάθε ανακοίνωση ή αλλαγή που έρχεται στην επιφάνεια. Στην τελική αυτό που μετράει είναι οι αριθμοί, και οι αριθμοί δεν λένε ψέματα.

[via Statista]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook