Η Apple πλήρωσε λιγότερο από 2% φόρο για κέρδη από διεθνείς πωλήσεις το 2012

apple

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής The Guardian η Apple πληρώνει λιγότερο από 2 τοις εκατό φόρο για τα κέρδη της από τις διεθνείς πωλήσεις που εκτιμώνται ότι ανέρχονται περίπου στα 37 δις δολάρια. Τα στοιχεία προέρχονται επίσημα από την ίδια την Apple και την ετήσια αναφορά 10K που κατατέθηκε στην αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, η Apple πλήρωσε $731 εκατομμύρια ως φορολογία για τα κέρδη από πωλήσεις εκτός ΗΠΑ από το σύνολο των 36.87 δις δολαρίων που είχε ως κέρδη μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη για το 2012. Αυτό μεταφράζεται ουσιαστικά σε 1.9 τοις εκατό που είναι αρκετά μικρό σε σχέση με το 35 και 24 τοις εκατό που επιβάλλουν ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα.

Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει κάποια παρανομία στα στοιχεία αυτά και είναι κάτι που και άλλες εταιρείες, όπως η Google, Amazon και Starbucks, είθισται να κάνουν για να γλιτώσουν τον υψηλό φόρο των ΗΠΑ. Τώρα, βέβαια, που η Apple ήρθε στο προσκήνιο η τακτική αυτή αναμένεται να προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον των αρμόδιων επιτροπών που θα ξεκινήσουν τις κατάλληλες έρευνες.

[via The Guardian]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook