Πατέντα της Apple αναφέρεται στο Thunderbolt σε iOS συσκευές

Νέα πατέντα της Apple αναφέρεται στην πιθανότητα υποστήριξης της νέας τεχνολογίας Thunderbolt σε μελλοντικές εκδόσεις των iOS συσκευών καθώς και της δυνατότητας ταχύτερης φόρτισης μέσω της διάχυσης της θερμότητας.

thunderbolt aka lightpeak

Συγκεκριμένα, οι τρεις πατέντες περιγράφουν το thunderbolt connector και πως τα διάφορα σύρματα είναι τοποθετημένα μέσα στα καλώδια, καθώς και μεθόδους διαχείρισης της θερμότητας.

Με την δημιουργία καλωδίων Thunderbolt με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά συστήματα μπορεί να παραχθεί ένα σημαντικό ποσό θερμότητας και αυτό είναι κάτι που οι πατέντες της Apple εξετάζουν προτείνοντας τρόπους αντιμετώπισης.

Οι πατέντες περιγράφουν και την χρησιμοποίηση διαφορετικών τάσεων στα καλώδια αυτά με υψηλότερες τάσεις όταν πρόκειται για φόρτιση και χαμηλότερες όταν γίνεται απλώς μεταφορά δεδομένων. Η διαφορά αυτή στην τάση έχει εξεταστεί από την Apple περιγράφοντας συστήματα μείωσης τάσης μόνο σε αυτές τις συσκευές που απαιτούν τα χαμηλότερα ποσά τάσης.

Όπως πάντα, βέβαια, με τις πατέντες δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η πρόταση της Apple θα υλοποιηθεί σε κάποιο μελλοντικό προϊόν. Συνήθως τέτοιες προτάσεις παραμένουν στο ράφι χρησιμεύοντας μόνο στην αύξηση του δυναμικού στις πατέντες της Apple.

via MacRumors

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook