Νέα πατέντα της Apple για MagSafe-to-USB-C αντάπτορα
up_icon
Accessories

Νέα πατέντα της Apple για MagSafe-to-USB-C αντάπτορα

06 Απριλίου 2017 Vasilis Ananiadis

Νέα πατέντα της Apple για MagSafe-to-USB-C αντάπτορα

Όταν η Apple κυκλοφόρησε το 12ιντσο MacBook, αντικαθιστώντας τις θύρες διασύνδεσης της συσκευής αποκλειστικά με θύρες USB Type-C, ένα από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία της ιστορίας των laptop της Apple απουσίαζε. Το MagSafe.

Οι χρήστες Mac έχουν “ανάψει τουλάχιστον μία λαμπάδα” στο όνομα του Magsafe, του μαγνητικού αντάπτορα που φροντίζει για την έγκαιρη και απροβλημάτιστη απεγκλώβιση του καλωδίου φόρτισης των Macbook… από το 2006.

Η ελπίδα πως το Magsafe θα επιστρέψει στην σειρά των Macbook καταρρίφθηκε κατά την ανακοίνωση των νέων Macbook Pro (2016) καθώς καμία από τις 4 USB-C θύρες που διαθέτει η συσκευή, δεν υποστηρίζει παρόμοια τεχνολογία.

Διάβασε επίσης: 6 πράγματα που θα σου λείψουν από το νέο MacBook Pro (2016)

Έτσι, οι χρήστες που επιθυμούν κάποια εναλλακτική πρόταση για την προστασία του Macbook/Pro τους, προς το παρών συμβιβάζονται με αξεσουάρ τρίτων κατασκευαστών, όπως π.χ. το Griffin BreakSafe.

Ωστόσο, πρόσφατη πατέντα της Apple ξαναδίνει ελπίδες για την επανεμφάνιση του Magsafe… ως αντάπτορα!

MagSafe-USB-C-Adapter

Σύμφωνα με την πατέντα 20170093104, η Apple ερευνά την ανάπτυξη ενός MagSafe-to-USB-C αντάπτορα για την σειρά των φορητών υπολογιστών και όχι μόνο, καθώς όπως διαβάζουμε στην περιγραφή της λειτουργίας, ο αντάπτορας θα είναι συμβατός με διάφορους τύπους συσκευών όπως tablets, smartphones κτλ.:

Embodiments of the present invention may provide adapters that may connect to connector receptacles on various types of devices, such as portable computing devices, tablet computers, desktop computers, laptops, all-in-one computers, wearable computing devices, cell phones, smart phones, media phones, storage devices, portable media players, navigation systems, monitors, power supplies, adapters, remote control devices, chargers, and other devices.”

 

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

macuser_icon