Στο 20% το μερίδιο αγοράς της Apple στους υπολογιστές με μία στις έξι συσκευές να είναι iPad!

ipad

Σύμφωνα με έρευνα της Canalys η Apple κυριάρχησε στην αγορά των υπολογιστών το τέταρτο τρίμηνο του 2012 με ποσοστό 20 τοις εκατό και 27 εκατομμύρια πωλήσεις (αποστολές σε καταστήματα) συσκευών. H HP βρέθηκε στην δεύτερη θέση με 15 εκατομμύρια πωλήσεις ξεπερνώντας την Lenovo κατά 200.000 συσκευές.

Η Samsung  μπήκε για πρώτη φορά στο Top 5 με 11.7 εκατομμύρια πωλήσεις και 9 τοις εκατό μερίδιο αγοράς ενώ η Dell έπεσε στην τελευταία θέση με 9.7 εκατομμύρια πωλήσεις. Όπως πιθανόν να έχετε καταλάβει οι αριθμοί αυτοί περιλαμβάνουν όχι μόνο πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και tablets.

H Canalys σημειώνει ότι η συνολική αγορά των υπολογιστών αυξήθηκε κατά 12 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο φθάνοντας τα 134 εκατομμύρια πωλήσεις με τα tablets να αποτελούν πάνω από το ένα τρίτο του αριθμού. Οι πωλήσεις των notebooks συνέχισαν την πτωτική τους πορεία με το λανσάρισμα του Windows 8 να μην δίνει την απαραίτητη ώθηση. Οι πωλήσεις tablets, από την άλλη, σημείωσαν αύξηση κατά 75 τοις εκατό σε σχέση με πέρσι!

Η μεγάλη άνοδος της Apple τροφοδοτήθηκε κυρίως από την ισχυρή ζήτηση για το iPad mini, παρόλο που οι συνολικές αποστολές αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα παραγωγής. Η Canalys εκτιμά ότι το iPad mini αποτέλεσε πάνω από τις μισές πωλήσεις tablets «κανιβαλίζοντας» τα 9.7-inch iPads και Macs.

[via Canalys]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook