Η Apple αλλάζει το marketing για το “PC virus free” OS X με μια ρεαλιστικότερη προσέγγιση

virus

Μετά το «σκάνδαλο» για τα δεδομένα της Apple που προέκυψε πριν λίγο καιρό με τον Flashback η εταιρεία φαίνεται ότι έχει αλλάξει τον τρόπο που διαφημίζει την ασφάλεια στο OS X σε σχέση με το παρελθόν.

Συγκεκριμένα, εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα πολλά μότο προώθησης του OS X ήταν το «δεν κολλάει ιούς όπως το PC» που αναγραφόταν, μάλιστα, και σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα “Why You’ll Love A Mac” της Apple. Η φράση αυτή έχει αντικατασταθεί πλέον με το γενικότερο «είναι κατασκευασμένο για να είναι ασφαλές», μια κατά γενική ομολογία ρεαλιστικότερη εκτίμηση της κατάστασης.

Προφανώς, οποιοδήποτε δίχτυ ασφαλείας που μπορεί να υπάρχει σε ένα λειτουργικό δεν εξανεμίζει την προσοχή που πρέπει να δίνει ο χρήστης σε διάφορες ιστοσελίδες που επισκέπτεται, στο άνοιγμα ύποπτων e-mail κτλπ, τακτικές που πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια για την εξασφάλιση μιας virus-free παρουσία στο Internet.

Πέρα, όμως, από όρους marketing ποια είναι η δική σας προσωπική εμπειρία σχετικά με την ασφάλεια στο Internet όσον αφορά το OS X; Αναμένουμε τις απόψεις σας στα σχόλια παρακάτω.

[via Macgasm]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook