Η αγωγή της χρονιάς: Δικηγόρος εναντίον Apple για προβολή πορνό στις συσκευές της

simple_apple_logo_hero

Δικηγόρος κατέθεσε αγωγή εναντίον της Apple επιχειρηματολογώντας ότι τα προϊόντα της οφείλουν να έχουν κάποια προστασία απέναντι στο …πορνό! Ο λόγος για τον Chris Sevier, δικηγόρος στο επάγγελμα από την περιοχή Nashville των ΗΠΑ, ο οποίος θεωρεί ότι η εταιρεία δεν δείχνει την απαιτούμενη προσοχή για την προστασία των πελατών της από την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Στην 50σέλιδη αγωγή ο ενάγων ξεκαθαρίζει ότι «αγαπάει την Apple» αλλά εκφράζει την ανησυχία του για την ευημερία των παιδιών θεωρώντας λογικό για την εταιρεία να πουλάει τις συσκευές σε λειτουργία ‘safe mode’ με εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό που να παρεμποδίζει την πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό!

Ο Sevier ισχυρίζεται ότι ο ίδιος είναι θύμα …πορνογραφίας. Ισχυρίζεται ότι η Apple δεν τον προειδοποίησε για τη ζημιά που προκαλεί η πορνογραφία και ότι κατά την προσπάθειά του να εισέλθει στο Facebook.com, ένα τυπογραφικό λάθος τον οδήγησε στην σελίδα F***book.com. Αυτό «ενεργοποίησε τις βιολογικές του ευαισθησίες ως άνδρα και οδήγησε στον ακούσιο εθισμό του με δυσμενείς συνέπειες».

Το καλύτερο, ίσως, σημείο της αγωγής; Ο Sevier ισχυρίζεται ότι «οι εργαζόμενοι στην Apple γνωρίζουν ότι ο άνδρας γεννιέται γεμάτος ορμόνες και δέχεται επίθεση από γυναίκες με σκοπό τη σεξουαλική πράξη με σκοπό την πρόκληση έμμεσης διέγερσης». Αυτό, σύμφωνα με τον Sevier, δημιούργησε άδικο ανταγωνισμό μεταξύ της γυναίκας του και 21χρονων θηλυκών. «Ο ενάγων άρχισε να ποθεί νεότερες και πιο όμορφες γυναίκες από την γυναίκα του που δεν ήταν πια 21», αναφέρεται επί λέξη στην αγωγή! «Ο αποτυχημένος γάμος οδήγησε τον ενάγοντα στον να βιώσει συναισθηματική ταραχή σε σημείο νοσηλείας. Ο ενάγων δεν μπορούσε να ξεχωρίσει την ιντερνετική πορνογραφία και την φυσική σεξουαλική πράξη εξαιτίας του περιεχομένου που είχε πρόσβαση από τις Apple συσκευές του, οι οποίες απέτυχαν να τον προειδοποιήσουν για τη ζημιά που θα πάθαινε από την online πορνογραφία».

[via CNET]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook