Η Apple χάνει το δικαίωμα απόκρυψης πληροφοριών στην υπόθεση Psystar

Ο ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ William Alsup αρνήθηκε πρόταση της Apple για διασφάλιση πληροφοριών που σχετίζονται με την υπόθεση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων εναντίον της Psystar.

H Apple ήθελε να κρατήσει κρυφές τις πληροφορίες που σχετίζονταν με την υπόθεση ως εμπορικό μυστικό αλλά ο δικαστής έκρινε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο αφού ένα μεγάλο μέρος αυτών των πληροφοριών είναι ήδη διαθέσιμο με μια απλή επιθεώρηση του ίδιου του λογισμικού ή είναι ήδη στο διαδίκτυο ή γραπτώς.

Η ιστορία με την Psystar αρχίζει το 2008 όπου η εταιρεία ξεκίνησε την διάθεση ενός PC με τίτλο ‘OpenMac’ και τιμή τα $400 που μπορούσε να τρέξει το λειτουργικό Mac OS X παραβιάζοντας, βέβαια, τους όρους χρήσης του λογισμικού.

Ξεκίνησε έτσι ένας κύκλος αγωγών με την Psystar να ισχυρίζεται ότι η Apple χρησιμοποιεί την μονοπωλιακή της θέση ως κατασκευάστρια υπολογιστών Macintosh προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό και παραβιάζοντας διάφορα σημεία του νόμου περί ανταγωνιστικότητας.

Μετά από 16 μήνες στα δικαστήρια ο Alsup αποφάσισε υπέρ της Apple στην παραβίαση των όρων χρήσης λειτουργικού αναγκάζοντας την Psystar να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους $2.7 εκατομμυρίων με την υπόσχεση να αποσυρθούν οι υπόλοιπες κατηγορίες εις βάρος της.

Όπως αναμενόταν οι πωλήσεις του ‘OpenMac’ σταμάτησαν αμέσως αν και η Psystar έκανε έφεση την οποία, βέβαια, έχασε μετά από εννιά μήνες τον περασμένο Σεπτέμβρη.

via AppleInsider

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook