Apple: Οικονομικά Αποτελέσματα Q1 2019
up_icon
General

Apple: Οικονομικά Αποτελέσματα Q1 2019

30 Ιανουαρίου 2019 Vasilis Ananiadis

Apple: Οικονομικά Αποτελέσματα Q1 2019

Η Apple ανακοίνωσε εχτές το βράδυ τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου οικονομικού τριμήνου του 2019.

Ο συνδυασμός των αδύναμων πωλήσεων iPhone και της επιβράδυνσης στην αγορά της Κίνας οδήγησε σε μείωση των εσόδων κατά 5% (σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνιο του προηγούμενου έτους) στα 84,31 δισ. δολ. για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου.

Τα κέρδη υποχώρησαν ελαφρώς στα 19,97 δισ. δολ. ή 4,18 δολ. ανά μετοχή από 20,1 δισ. δολ. ή 3,89 δολ. ανά μετοχή σε σχέση με το προηγούμενο αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Apple 1Q 2019

κέρδη από το iPhone μειώθηκαν κατά 15% (σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνιο του προηγούμενου έτους), ενώ τα υπόλοιπα κέρδη από όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 19%. Συγκεκριμένα:

  • iPhone: -15%
  • iPad: +17%
  • Mac: +9%
  • Wearables, Home & Accessories: +33%

Η Apple είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα ότι περιμένει οι πωλήσεις της να διαμορφωθούν κατά τουλάχιστον 5 δισ. δολ. χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις της. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η εταιρεία αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις της σε διάστημα άνω των 15 ετών.

Στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple έγινε για πρώτη φορά αναφορά στον αριθμό των ενεργών συσκευών iPhone: 900 εκατομμύρια ενεργές συσκευές σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Πατέρας δύο τέκνων, της Ζωής και της Darkpony Digital.

macuser_icon