Η Apple αφαιρεί τα προϊόντα της από την περιβαλλοντική λίστα EPEAT

epeatH Apple ξεκίνησε την αφαίρεση των προϊόντων της από τη λίστα EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool), την επιτροπή που αξιολογεί το πόσο «πράσινα» είναι τα ηλεκτρονικά προϊόντα, και δεν θα υποβάλλει ούτε στο μέλλον τα προϊόντα της προς έλεγχο. Ο CEO της EPEAT δήλωσε σχετικά με την απόφαση της Apple:

«Είπαν ότι η σχεδιαστική κατεύθυνση που ακολουθούν δεν συνάδει πλέον με τις απαιτήσεις της EPEAT. Ήταν σημαντικοί υποστηρικτές και είμαστε απογοητευμένοι που δεν επιθυμούν τα προϊόντα τους να ελέγχονται από αυτό το πρότυπο πια»

Η πιστοποίηση της EPEAT απαιτεί όλα τα προϊόντα να ανακυκλώνονται και να αποσυναρμολογούνται με τη χρήση κοινών εργαλείων. Το Retina MacBook Pro, όμως, για παράδειγμα δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις όπως ούτε και το iPhone και το iPad.

Αν κρίνουμε από την πορεία των iPhone, iPad δεν αναμένουμε επιπτώσεις στις πωλήσεις των υπολογιστών της εταιρείας. Να σημειώσουμε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις, ινστιτούτα και κυβερνήσεις απαιτούν πιστοποίηση της EPEAT για την αγορά προϊόντων

[via MacRumors]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook