Η βαθύτερη εσωτερική αναδιοργάνωση στην Apple

apple

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν στο διοικητικό κομμάτι της Apple προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν στην πλειοψηφία τους ως θετικές όσον αφορά την αποχώρηση του Scott Forstall από την εταιρεία και την ανέλιξη του Jony Ive.

O Matt Drance, πρώην εργαζόμενος της Apple, σε άρθρο που δημοσίευσε ρίχνει μια ενδιαφέρουσα ματιά στο πως αυτές οι αλλαγές υποδεικνύουν μια διαφορετική φιλοσοφία διαχείρισης της εταιρείας. Μέχρι σήμερα στην Apple τα σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας ήταν διαχωρισμένα οργανωτικά από το υπόλοιπο κομμάτι. Αυτό αλλάζει τώρα αφού τρεις άνθρωποι είναι υπεύθυνοι ουσιαστικά για ολόκληρη την Apple. O Federighi αναλαμβάνει το software (iOS & OS X), o Ive το design και ο Cue τις online υπηρεσίες. Προφανώς όλα αυτά τα τμήματα θα πρέπει να λειτουργούν παράλληλα προκειμένου να κυκλοφορήσει με επιτυχία ένα προϊόν.

Την αλλαγή αυτή στη νοοτροπία της εταιρείας υπογραμμίζει και ο πάντα καλά δικτυωμένος Om Malik, ο οποίος δίνει τη δική του εξήγηση για το “φιάσκο” των χαρτών στο iOS 6 και το Siri: χρονοδιάγραμμα. Συγκεκριμένα, ο Tim Cook φαίνεται να έχει εφαρμόσει αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την κυκλοφορία νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτό αναπόφευκτα σημαίνει ότι αν ένα προϊόν δεν είναι ολοκληρωμένο στην ώρα του θα κυκλοφορήσει ημιτελές δημιουργώντας μακροπρόθεσμα πρόβλημα στην Apple.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν την πορεία της Apple. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, ίσως, σε μια κίνηση αυτοκριτικής η Apple ανακοίνωσε την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του iTunes 11, το οποίο προφανώς δεν ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει μέσα στο χρονικό πλαίσιο που είχε υποσχεθεί η εταιρεία.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook