Τα κέρδη της Apple ανά προϊόν

Είναι πολύ ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε το παρακάτω διάγραμμα κερδών της Apple ανά προϊόν που δημιούργησε το BusinessInsider, έχοντας πάντα υπόψιν τα αποτελέσματα του τρίτου οικονομικού τριμήνου της Apple.

Με μια πρώτη ματιά μπορούμε να δούμε ότι το iPhone συνεχίζει να αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή εσόδων, τα Mac παραμένουν σημειώνουν μικρή αύξηση ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μέσα σε 3 μήνες το iPad ξεπέρασε το iPod (συμπεριλαμβανομένου και του iPod touch) στο ποσοστό κερδών της εταιρείας.

Φαίνεται ότι η εποχή του iPod αρχίζει να ξεθωριάζει με το iPhone και το iPad να λαμβάνουν τα ηνία της εταιρείας οδηγώντας τις πωλήσεις.

Προς το παρόν, το iPad φαίνεται να συνυπάρχει με τα Mac αλλά είναι ακόμα νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Σίγουρα είναι κάτι που η Apple απεύχεται αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Steve Jobs έχει και άλλους άσσους στο μανίκι του.

Πολύ ενδιαφέρον στατιστικό αποτελεί, επίσης, η δήλωση για την ύπαρξη 100,000,000 iOS συσκευών στην αγορά. Εξωπραγματικό νούμερο για μια εταιρεία που υποδηλώνει ισχυρή παρουσία και κυριαρχία. Αποτελεί, επίσης, και μια τεράστια πλατφόρμα επένδυσης για τους developers και κατά συνέπεια και εμάς τους χρήστες.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook