Ο πόλεμος της Apple κατά του Android ίσως λήξει με συμβιβασμούς

Το Bloomberg Businessweekδημοσιεύει ένα εκτενές αφιέρωμα στην τρέχουσα δικαστική διαμάχη της Apple με τους διάφορους Android κατασκευαστές, όπως HTC, Samsung και Motorola, που έχουμε καλύψει εκτενώς στο MacUser.gr το τελευταίο διάστημα.

Το πολυσέλιδο δημοσίευμα κάνει λόγο για περιορισμένη νίκη της Apple στις δικαστικές αίθουσες με σαφείς υπόνοιες προς τον Steve Jobs και της υπόσχεσής του να πολεμήσει μέχρι τέλους (“nuclear war”) το Android που θεωρούσε κλεμμένο προϊόν.

Φαίνεται ότι τα δικαστικά έξοδα αλλά και οι αντεπιθέσεις των άλλων εταιρειών με δικές τους αγωγές δεν ήταν αυτό που περίμενε η Apple βάζοντας ξανά στη ζυγαριά τα υπέρ και τα κατά της πρακτικής αυτής.

Αυτό επιβεβαιώνεται εν μέρει από το δημοσίευμα που κάνει λόγο για συναντήσεις υψηλών στελεχών μεταξύ Apple και Samsung σχετικά με την πιθανότητα επίτευξης εξωδικαστικού συμβιβασμού. Αφήνεται να εννοηθεί ότι ο συμβιβασμός είναι πλέον εφικτός τώρα που ο Tim Cook είναι ο CEO της Apple.

Σύμφωνα με τον καθηγητή νομικής του Stanford, Mark Lemley, ο δικαστικός πόλεμος των τελευταίων χρόνων έχει κοστίσει στην Apple και στους αντιπάλους της πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια με τα οφέλη να μην είναι και τόσο ξεκάθαρα.

Πρόκειται γενικότερα για ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που αξίζει να διαβάσετε. Ρίξτε μια ματιά εδώ.

 

 

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook