Συνεχίζεται η απαγόρευση πωλήσεων του Galaxy Tab στις ΗΠΑ, υπό εξέταση η έφεση για το Galaxy Nexus

Samsung Apple

Λίγες μέρες μετά την προκαταρκτική απόφαση για την απαγόρευση των πωλήσεων του Galaxy Nexus και Galaxy Tab 10.1 στις ΗΠΑ η Samsung προχώρησε στην άσκηση εφέσεων για την ανατροπή των αποφάσεων. Όσον αφορά το Galaxy Tab 10.1, όμως, το δικαστήριο αποφάσισε να επιμείνει στην αρχική του απόφαση διατηρώντας την απαγόρευση που βρίσκεται ήδη σε ισχύ μετά την καταβολή της εγγύησης από την Apple.

Πρακτικά, η Samsung δεν θα υποστεί μεγάλη ζημία σε πωλήσεις καθώς ήδη το Galaxy Tab 10.1 έχει αντικατασταθεί από νεότερες εκδόσεις και νεότερα tablets.

Όσον αφορά το Galaxy Nexus, του οποίου η απαγόρευση των πωλήσεων έστω και σε προκαταρκτικό στάδιο είναι πιο «ηχηρή» αφού πρόκειται για ένα εκ των δύο συσκευών που θα λάβουν άμεσα την αναβάθμιση στην επερχόμενη μεγάλη έκδοση Android 4.1 Jelly Bean, η Samsung προχώρησε και εκεί σε έφεση αλλά έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε την επιχειρηματολογία της εταιρείας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Samsung αντιτίθεται στο σκεπτικό του δικαστήριου ότι οι πωλήσεις του Galaxy Nexus (που παραβιάζει πατέντες της Apple) μπορούν να βλάψουν τις πωλήσεις του iPhone. Σύμφωνα με την έφεση η Apple δεν έχει αποδείξει ότι οι δύο εταιρείες είναι πραγματικά ανταγωνιστικές στον χώρο των smartphones (!)

[via AllThingsD, 9to5Mac]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook