Πρόβλημα η τεράστια αλυσίδα παραγωγής για την αποτροπή διαρροών

apple

Η μυστικότητα που διέπει τη φιλοσοφία και λειτουργία της Apple είναι πλέον γνωστή στην πλειοψηφία αυτών που έχουν έστω και μια μικρή επαφή με την εταιρεία. Μπορεί το τελευταίο διάστημα τα πράγματα να μην είχαν την ιδανική πορεία για την Apple όσον αφορά τις διαρροές προϊόντων αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι πολλά αυτά που μπορούν να αλλάξουν.

Σύμφωνα με αφιέρωμα του Ars Technica το Cupertino έχει όντως λάβει μέτρα για την αύξηση της ασφάλειας αλλά όσον αφορά την αλυσίδα παραγωγής με τους εκατοντάδες συνεργάτες και εκατοντάδες χιλιάδων εργαζομένων τα πράγματα είναι δύσκολο να ελεγχθούν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με εργαζομένους της Apple οι διαρροές αυτές είναι απλώς προϊόν της παγκοσμιοποίησης. «Οι πρακτικές ασφάλειας της Apple είναι στοχευμένες στη μη διαρροή προϊόντων από τις ΗΠΑ αλλά όλα πλέον έρχονται από την Κίνα. Το μοντέλο μυστικότητας της Apple είναι ξεπερασμένο», δήλωσε ανώνυμα εργαζόμενος στην Apple.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από το αφιέρωμα αφορά τη γενικότερη κουλτούρα στην Apple στην οποία εμπεριέχεται η έννοια της ασφάλειας. Οι εργαζόμενοι τιμούν τη μυστικότητα μόνο και μόνο ως σεβασμό στη δουλειά και προσπάθεια των συναδέλφων τους. Αυτός ο σεβασμός, όμως, δεν υπάρχει έξω από την Apple και ειδικότερα στην τεράστια αλυσίδα παραγωγής όπου ο αυστηρός έλεγχος είναι πολύ δύσκολος να εφαρμοστεί.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ.

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook